Spørgsmål til Maria Dior – Påvirker light sodavand min graviditet?

En læser er i tvivl om det er dårligt at drikke light sodavand, når man er gravid. Og det er da forståligt. Der er så mange informationer at holde styr på 🙂Logo Maria Dior

Hej Maria.
jeg er efter 4 iui blevet gravid og det er jo bare så fedt! Har siden jeg opdagede min pcos i oktober fuldstændig spist efter Kiss kosten og mine tal ligner nu næsten en uden pcos 🙂
jeg må dog indrømme at jeg SAVNER sodavand.. jeg har i mange år elsket Coca cola og har siden oktober tvunget mig selv til at drikke cola zero, som jeg nu godt kan drikke og nyde i begrænsede mængder.
Men nu hvor jeg er gravid så vil jeg egentlig hellere gemme koffeinen til kaffen på arbejdet og derudover så ved jeg heller ikke om aspartame er så godt når man er gravid og generelt for sin egen krop?
Jeg har derfor gået og overvejet og købe sådan en sofastream og så lave min egen sodavand med frugter med lavt GI og sukrin.
Virker det som en god idé at drikke ting med sukrin i, i stedet for aspartame, eller er de begge ikke særlig gode for fostret? Det er jo mere omstændigt at skulle købe en sodastream og stå og lave hjemmelavet sodavand, så jeg vil lige høre dig hvad du tænker?
Indtil videre er der jo ingen kommercielle sodavand med sukrin i, så det kan også være det slet ikke kan bruges? Ved du egentlig hvorfor man ikke sælger sodavand med sukrin i?

 

Mvh. Rie

_____________________________________________________________________________________________________

Hej Rie

Tillykke med din graviditet.

Forsøg stadig at begrænse dit indtag af sodavnd, også selvom det er uden sukker. Aspartame har ikke vist nogle negative aspekt ved graviditet, hvis du ikke i forvejen har oplevet diarre, kvalme, svimmelhed eller hovedpine i forbindelse med indtag af aspartame.

Jeg kender ikke årsagen til hvorfor man ikke anvender sukrin i sodavand.

Venlig hilsen
Maria Dior
Ernæringsfysiolog
Personlig træner
Massør
Coach
www.mariadiorfertility.comHar du et spørgsmål til Maria Dior, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com . Maria svarer på spørgsmål om kost, træning og det mentale i forbindelse med fertilitet, kost, træning osv.

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *