Spyd a la Gyros
Vi du med en tur til Grækenland – altså bare med et måltid 🙂 Så er de her lækre spyd et god bud på hvordan man kan rejse mentalt væk i et øjeblik 😉 En bid af disse og det er fuldstændig som at sidde på en græsk taverna i strandkanten og se på det smukke middelhav. Det gad jeg godt lige nu 😉
Men ud over at vi kan drømme os væk, så er det her også en super god måde at friske det lidt kedelige hakket kød op på og dermed gøre hverdagsmaden til en lidt mere spændende oplevelse.
Man kan selvfølgelig erstatte oksekødet med lammekød. Jeg har brugt noget færdig købt Gyros krydderi, men hvis du ikke har det, så er det et mix af følgende krydderier ; Hvidløgspulver, oregano, karry, spidskommen, løgpulver, kanel, timian, rosmarin, persille – og flere andre ting. Men gyros krydderierne fås mange steder 🙂
Så tag med en tur til Grækenland 🙂
Spyd a la Gyros
700 g hakket oksekød
1 løg
1-2 spsk. gyros krydderi
salt og peber
Hak løget fint og bland det med kødet og krydderierne. Lad det trække et par timer. Form aflange frikadeller og kom et spyd igennem. Hvis du bruger træspyd, så husk at lægge dem i vand 1 times tid før brug. Spyddene grilles ved fyld varme (direkte) i ca. 10 minutter.
Serveres med f.eks græske zucchini koketter eller en lækker græsk salat