Squash Carbonara med Tomatsalat.
Uhmmm, det her var virkelig godt:-) Spaghetti carbonara kan jo laves på 700 forskellige måder. For mig handler det om en cremet sauce, der smager af ost. Så det her er min udgave af det. Jeg har valgt at tilsætte retten lidt grovspaghetti, men man kan også lave den kun med squash.
Squash Carbonara med Tomatsalat.
– 4 personer.
600 g Squash
100 g Ærter
100 g Røget svinemørbrad
200 g. Skinke i strimler
2 Æg (pasteuriseret)
100 g. Parmesanonst(fint revet)
100 g. Hytteost 4%
Hvidløg
Salt og peber
80 g. grov spaghetti
Tomatsalat.
6 Tomater
1 lille Løg
1/2 Agurk
Oregano
Kog pastaen til den er mør. Imens rives squashen til lange strimler. Vrid væden af ved at trykke det i hænderne. Skær svinemørbraden i små tern. Rist den på en varm pande. Tilsæt skinke, ærter, hvidløg og peber (måske salt, men det skal smages til). Tilsæt hytteosten og lade det simre mens pastaen koger. I en skål røres æggene og osten. Når pastaen er kogt hældes vandet fra og pastan puttes på panden sammen med kødet. Når hyggeosten er blevet tyk (reduceret), tages panden af og æggemassen hældes over. Rør forsigtig rundt indtil osten er smeltet. Tilsidst fordeles spuashen over retten og røres rund. Serveres straks. Squashen må ikke ligge i retten, da den så afgiver væde:-)
Serveres med Tomat salat.
Energifordeling
2136 g. 1731 kcal – 386 kcal pr. person
32 % Kulhydrat
34 % Fedt
34 % Protein
Hvis du fjerne Spaghettien, ser energifordelingen sådanne ud:
2056 g. 1446 kcal – 362 kcal pr. person.
23% Kulhydrat
39% Fedt
38% Protein