Stinas vej til ønskebarnet – et indblik i behandlingsverdenen. Afsnit 2

Stinas vej til ønskebarnet – et indblik i

behandlingsverdenen. Afsnit 2

 

2. afsnit, søndag den 11 marts 2012.

Så gik der en uge siden mit første indlæg. Responsen har været overvældende, jeg er meget glad for alle Jeres kommentarer,tusind tak 🙂

Nå, ugen har været lidt blandet i forhold til vores behandling. Jeg begyndte at småbløde i tirsdags, og tænkte: ”Wuhu, jeg har fået min menstruation!” Det er jo gode tegn, for det betyder vi kan begynde på behandlingen igen. Jeg er på dag 44 i min cyklus, så det er langt fra de normale 28 dage som en almindelig cyklus er på.

Jeg ringer til klinikken og får en tid i torsdags(på 2. cyklus dag). Jeg kommer derud, og hende der skal scanne mig virker glad for at min mens endelig er kommet, men jeg ved jo godt man aldrig skal glæde sig for meget i sådan et forløb her. Grunden til man skal scannes så tidligt i cyklussen er jo for at se om man har cyster, hvilket betyder at man ikke må få hormoner og dermed skal holde en måneds pause.

Og sørme omjeg ikke havde en 16 mm cyste! Jeg bliver faktisk ikke ked af det. Jegforventer faktisk altid det værste ved scanningerne efterhånden, for så bliver man i det mindste ikke skuffet. Det er meget hårdt at blive skuffet gang pågang, så ved at forvente det værste, synes jeg ikke skuffelsen bliver så stor.

Jeg bliver selvfølgelig irriteret og sur, men det er jo klart.

Scanningsdamen jeg skal på p-piller en måned, men det fortæller jeg hende at jeg helst ikke vil, idet jeg pletbløder alle 21 dage på p-piller, så jeg fortæller jeg hellere vil vente en måned, og så tage”fremkald menstruation” pillerne efter 30 dage, hvis ikke menstruationen er kommet.

Men jeg er meget i tvivl om det overhovedet er min menstruation jeg har fået i tirsdags. Den plejer at starte stille og roligt,men nu, 6 dage efter jeg begyndte at småbløde, er det bare ikke blevet tilmere, så jeg tror faktisk bare jeg pletbløder, og det ville være super, for det vil betyde at

a)     ”Cysten” er ikke en cyste, men mit æg fra tidligere, der bare ikke er vokset i de sidste 2 uger (vores sidste forsøg blev jo stoppet for 2½ uge siden, fordi ægget kun var 15 mm og ikke voksede overhovedet på 1 uge)

b)     Dog kan det også betyde at ægget fra sidste forsøg aldrig har været et æg, men i stedet en cyste.

Jeg hælder mest til a, for jeg tror ikke en cyste vokser på den måde.

Men det ville jo betyde at det ikke min menstruation jeg har nu?? Og så begynder tankerne jo, for hvis det ikke er min menstruation, betyder det jo at vi ikke skal holde en månedspause, men bare fremkalde menstruation v.h.a. ”fremkald menstruation” pillerne!

Men puha, det her er faktisk en typisk situation som jeg er gået igennem mange, mange gange i de sidste 7 måneder. Men får skuffelse på skuffelse, men alligevel vender og drejer man hver oplysning, og hver mulighed, for ”hvad nu hvis?” For selv om man forventer det værste så er der stadigvæk en del af dig, som altid håber!

Nå, men med mit held får jeg min mens for fuld styrke lige om lidt 🙂 Det kan I forhåbentlig få svar på i næste uge, men hvis I nu alle sammenkrydser fingre for at det ikke er min menstruation og at cysten ikke er en cyste, så kan det være jeg har heldet med mig i den kommende uge, så vi alligevel kan gå i gang med behandlingen! 🙂

Du kan læse det første afsnit fra Stina, her https://pcoliv.dk/stinas-vej-til-%c3%b8nskebarnet-et-indblik-i-behandlingsverdenen-afsnit-1/

2 thoughts on “Stinas vej til ønskebarnet – et indblik i behandlingsverdenen. Afsnit 2

  1. Hej Stina, også “sjovt” at følge med på din historie – jeg overvejer jo, om det er min situation om et par år.
    Vil du ikke lige forklare for mig: Kan vi PCO-piger “modne” en cyste istedet for et æg? – er det simpelthen derfor, vi har svært ved at blive gravide?
    Jeg har altid troet, at cysterne bare optog plads for æggene, og der derfor ikke var nok æg til at frigive – men måske bliver der frigivet noget hver måned, så er det bare det, om det er et æg eller en cyste???

  2. Hej 🙂 Jeg vil prøve at svare på dit spørgsmål… Nej, jeg tror ikke vi kan “modne” en cyste, faktisk tror jeg ikke at PCO = flere cyster, jeg tror simpelthen bare jeg er uheldig… Vi har svært ve dat blive gravide fordi vi har meget uregelmæssig mens, og tit med lang tids mellemrum. Fx har jeg haft min mens 1 gang på 10 mdr, og derfor er det jo sjældent vi har ægløsning, derfor har vi sværere ved at blive gravide 🙂
    Jeg tror ikke det enten er en cyste eller et æg, hvis jeg havde været “almindelig” ville jeg stadig kunne blive gravid med en cyste, for den forsvinder hurtigt igen, men fordi jeg har pco, vil min ægløsning jo ligge rigtig langt væk. Hvis jeg havde været “almindelig” skulle vi bare holde pause i denne cyklus 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *