
Stor tak til Haribo:-)
Stevi-Lakrids fra Haribo
Fantastisk lakridser!! Jeg er vildt begejstret. Modtog tre skønne poser fra Haribo sidste fredag. Lige inden vi tog i sommerhus, så det passede fint:-) Jeg tog dem selvfølgelig med og hele familien + farmor og farfar har prøve smagt. Der var bred enighed om at de var rigtig gode. Mine børn var ikke til at stoppe igen;-)
Jeg kan jo ikke tåle kunstige sødestoffer, så jeg har ikke fået lakrids i meget lang tid. De her var søde, lidt salte, bløde og lækre. De hænger måske en smule i tænderne, men for mig gør det intet. Jeg spiste ofte 10-15 stk. når vi sad og spillede kort om aften. Lakridserne gjorde at jeg kunne føle mig en smule normal (hvis jeg nogensinde bliver det). De andre kunne så holde deres guf for sig selv.
Stevi-Lakrids er også noget jeg kunne finde på at købe til børnene. Så de ikke får alt det sukker. Tror de skal være fast inventar i køkkenskabet (altså lakridserne).
Læste lige at Frk. Skrump får lakridserne i deres shop i næste uge. Men ellers lad os da alle skrive til Haribo og få dem i dagligvarerbutikkerne i hele ladet. Og lad os få flere Stevia produkter;-)
Tak til Haribo for at tænke på os, der ikke tåler sukker eller kunstige sødestoffer. I får lige pressematerialet fra Haribo her under billedet.
Stevi-Lakrids fra HARIBO
er uden tilsat sukker og med 40 pct. færre kalorier
er uden tilsat sukker og med 40 pct. færre kalorier
Er du en rigtig slikmund – og tilmed én af dem, der elsker lakrids? Så vil du blive begejstret for Stevi-Lakrids fra HARIBO. Det er den første lakrids på markedet i Danmark, der er sødet med det kalorielette sødemiddel steviolglycosid fra planten Stevia rebaudiana.
Med Stevi-Lakrids er HARIBO den første slikproducent i Danmark, der kan tilbyde de lakrids-glade danskere et nyt, innovativt og super velsmagende lakridsprodukt med 40 pct. færre kalorier end i de traditionelle lakridsprodukter med sukker. Desuden er steviolglycosid kendt for at forbedre fordøjelsen og sænke blodsukkeret, hvilket også gør produktet velegnet for diabetikere.
Færre kalorier
»Hos HARIBO er vi naturligvis utroligt stolte af at være den første producent i Danmark, der kan tilbyde danskerne Stevi-Lakrids sødet med Stevia – altså helt uden tilsat sukker og med markant færre kalorier. Efter at EU- Kommissionen har godkendt Stevia og steviolglycosid som sødemiddel i fødevarer, har vi kunnet udvikle et spændende og velsmagende lakridsprodukt, som passer perfekt ind i vores øvrige lakridssortiment og til danskernes smag. Med det nye produkt er vi også glade for at kunne tilbyde de mange diabetikere i Danmark et nyt alternativ på slikmarkedet,« siger direktør Per Henérius fra HARIBO Lakrids A/S.
Også til personer med diabetes
»Med kun 16 gram kulhydrat pr. 100 gram vil det nye Stevi-produkt kun give en mindre blodglukosestigning hos en person med diabetes i sammenligning med en almindelig pose lakrids, som typisk indeholder ca. 80 gram kulhydrat pr. 100 gram. En person med diabetes og andre, vil derfor kunne anvende Stevi-produktet uden større problemer,« siger overlæge dr. med. Eva Elisabeth Hommel fra Steno Diabetes Center i Gentofte.
Bedre appel til unge kvinder
»Med det nye Stevi-Lakrids kommer vi helt sikkert også til at glæde mange især yngre, sundhedsbevidste kvinder, som elsker lakrids. For de har nemlig efterspurgt flere af HARIBOs kvalitetsprodukter med færre kalorier end i traditionel slik,« siger direktør Per Henérius.
Stevi-Lakridserne er selvfølgelig formet som de naturlige Stevia-blade. Smagen er behagelig aromatisk fra den populære lakridsrod og en mild anisaroma.
HARIBO Stevi-Lakrids vil være på hylderne i voksenhøjde i landets supermarkeder løbende fra uge 36.
Hejsa
De indeholder også maltitolsirup tror jeg, men er det så minimalt at det stadig er ok for os at spise dem? Nogle snakker om et GI på 52..
Vh B
Netslank/Frk. Skrump har godkendt dem. Her er hvad de skriver på deres Facebook side om lakridserne.
“Den er PCO venlig (JAAA TAAAAK) pga det høje indhold af polydextrose og stevia. Begge har evnen til at sænke blodsukkeret.. En anden fordel er det meget høje fiberindhold ..som jo alligevel bare går i toilettet..1 pose pr dag er et must (-:”
hurra hurra for haribo 🙂
Super :0) Hvor kan de købes?
Jeg har ikke selv set dem i butikkerne endnu, men Frk. Skrump skulle gerne få dem i deres webshop i denne uge…:-)
Kvickly i Vejle sælger dem:)
Der er langt mere maltitolsirup end stevia i lakridserne, så forstår egentlig ikke hvordan de kan tillade sig at kalde dem stevialakridser.
Kh
Tror ikke kun man kan kigge på de enkelte ingredienser, men hvordan de samlet virker på kroppen. Ved at Frk. Skrump er meget sikre før de godkender noget.
Stevia søder flere hundrede gange mere end sukker, så der skal kun en lille bitte smule til.
Maltitolsiruppen er med til at give konsistens og det gør stevia ikke, da der kun skal en lille bitte smule i.
Maltitolsirup søder nogenlunde som sukker, men giver desværre høj insulinpåvirkning.
Dette har Ida Lysdahl Fahrenholtz skrevet om maltitolsirup:
“Maltitolsirup er også et naturligt polyol, man skal være opmærksom på, når man har PCO. Maltitolsirup giver høj insulinpåvirkning, hvilket betyder, at det bør indtages sjældent.”
Her er linket, hvis man vil se hele teksten, hvor det står lidt ned i teksten:
https://pcoliv.dk/s%C3%B8destoffer-og-meltyper-af-ida-lysdahl-fahrenholtz/
Jeg er vild med lakridserne, da smagen og konsistens er lige, som jeg bedst kan lide det.
Hvis man kun havde sødet med stevia ville der nok være bismag.
At der er maltitolsirup i betyder vel bare, at man ikke skal guffe en hel pose, selvom det kan være svært at nøjes med et par stykker 🙂
Der er stadig langt mindre maltitolsirup i end der er sukker i almindelige lakridser.
Og der er langt mindre maltitolsirup end der plejer at være af de andre polyoler (maltitol, xylitol osv.) i sukkerfri lakridser.