
Svinekam med grillet spidskål og persilleolie
I lørdags havde vi gæster og skulle grille. Desværre var vejret ikke helt med os, men det blev alligevel en skøn gæstemiddag blev det til i lørdags. Det her grillet spidskål med bacon, må I smage. Det kan også laves i ovne og smager helt fantastisk 😉 Det er godt til stort set alt kød 🙂
Det er endnu en af de her ideer jeg har set på div. grillsider her over sommeren. Jeg ved ikke hvor ideen først stammer fra og undskylder til ophavsmanden/kvinden.
Svinekam med grillet spidskål og persilleolie
-4 personer
800 g. svinekam
4 fed hvidløg
salt og peber
1 spidskål (ca. 800 g.)
24 skiver bacon
4 spsk. olivenolie
1 dl. hakket persille
2 fed hvidløg
lidt citron
Gnid stegen med salt, peber og presset hvidløg. Læg den på grillen (indirekte) og giv den ca. 50 minutter ved 200 grader. Del spidskål i 8 både og vikle 3 skiver bacon om hver båd spidskål. Hvis du ikke tæller kalorier, så kom gerne mere bacon på, for det smager skønt 😉 Læg kålbådene på grillen når der er ca. 20 minutter tilbage af stegetiden. Bacon skal være sprød og gylden.
Smag olien til med persille, hvidløg og lidt citron.
Energiberegning pr. person
424 g. 489 kcal. 19% kulhydrat, 35% protein, 57% fedt
Vil også lige vise jer at man godt kan grille spidskålen uden bacon. Selv om det bliver lidt sort i kanterne, så smager det skønt. Vi får det faktisk ofte som tilbehør til grill, da det er super nemt at lave 🙂 Men kønt er det ikke 😉