Svinemørbrad med champignon/hvidvissauce – af Mie Anna Hansen
Jeg har fået denne dejlige opskrift fra en læser – tak Mie. Jeg synes det ser fantastisk lækkert ud. Det dejligt med andre idéer og billeder end mine egne;-)
Svinemørbrad med champignon/hvidvinssauce
2-3 personer
Ingredienser
1 svinemørbrad
Salt og peber
Oliemargarine til stegning
1 stort finthakket løg
2 fed hvidløg
250 gr. Champigon
½ bundt hakket persille
1 dl. Halvtør hvidvin
3 dl Milda Cremefine
Evt. jævning
Svits hakket løg og hvidløg klart i oliemargarinen. Tilsæt de hakkede svampe og den hakkede persille. Lad det snurre nogle minutter. Hæld fyldet op på en tallerken.
Puds mørbraden af. Krydr den med salt og peber. Læg mørbraden på en tallerken. Put nu champigon/løg delen tilbage i gryden, tilsæt herefter hvidvin og fløde, og lad det koger op nogle minutter. Kom mørbraden tilbage i gryden, og lad det hele småsmire i ca. 20 min.
Efter 20 minutter tages mørbraden op og lægges til hvile på et spækbræt. Saucen kan jævnes, hvis man synes.
Variation:
Mørbraden afpudses og flækkes næsten igennem på den lange led. Champigon/løgfyldet kommes i mørbraden, som bindes sammen. Herefter brunes mørbraden, og opskriftens følges som ovenfor. Hvis man ikke har brugt alt fyldet i mørbraden tilsættes det saucen.
Til retten fik vi perlebyg/squash rösties.
.
Denne ret lavede min svigermor for os i år og den smagte skønt! Squashrösti var også på tellerkenen og er en dejlig kombination.
Kan anbefales. 🙂