Tzatziki
Sommer, sol, det skønne middelhav, Retsina, duften af oregano og lyden af cikader. Grækenland når det er bedst. Intet er mere Grækenland end Tzatziki. Opskriften her er fra en gammel grækerkone, der lavede det mest fantastiske græske mad man kan forestille sig.
Tzatziki
1 bæger Græsk Yoghurt
1 Agurk
2 fed Hvidløg
1 spsk. olien olie
Lidt citron
Lidt dild
Rør yoghurt, olie, dild, citron og pres hvidløgene i. Rør det godt igennem. Skræl agurken og riv den groft på et rivejern. Pres agurkestykkerne mellem hænderne, så saften løber ud (over vasken), og put agrukestykkerne i yoghurten. Tzatzikien bliver bedst af at trække et par timer i køleskabet inden servering.
Tip
Prøv evt. med lidt revet gulerod i.
hvor stort er det bæger yoghurt du bruger her? Er det 1 kg. eller et ½ kg?
Kan godt se at jeg skulle have skrevet det ned:-) Det har nu ikke den store betydning. Synes dog ½ kg må være nok.
hvilken procenter er yoghurt på.. der er stor forskel på 2% og 10:-)