Uge 8 i min rejse – Dømt løgnagtig alkoholiker og storryger.

Denne uge har været fyldt af kæmpe frustration over min læge, men også et kæmpe grin, der har varet i flere dag. Tirsdag fik jeg resultatet af mine blodprøver.

Stofskifte – normalt
blodprocent – normal
Jern – Meget lavt
B12 – Meget lavt
Kolesterol HDL – fint
Kolesterol LDL – Meget højt

Fik taget flere prøver, men det er nok disse der er mest relevante. Og det ser jo meget skidt ud, især med Kolesterolen, B12 og Jern. Lægen kunne slet ikke få disse tal til at hænge sammen. Hun blev ved med at sige til mig at jeg drak for meget alkohol. Jeg benægtede (og til jer der kender mig, så ved I hvilken joke det er. Sidst jeg fik noget der minder om alkohol var nytårsaften, hvor jeg fik 1/2 flaske Asti). Jeg blev ved med at sige at jeg har PCO, men det hænger ikke sammen med B12 mangel (påstår lægen), Det får man kun når man drikker. Hvad kan man så stille op, mod den uvidenhed? Valgte at tage det fra den komiske side, da det er for langt ude. Også da hun blev ved med at sige at jeg også ryger (har ikke røget i 12 ÅR)

NÅ, men bortset fra min læges uvidenhed, så er det faktisk rart at få afklaring omkring det med at jeg mangler Jern og B12. Det forklarer jo en del af min træthed (som virkelig er ekstrem), al min sygdom osv. Nu er jeg startet op div. tilskud. Men jeg undre mig over at det netop er B12 og Jern jeg mangler. Jeg spiser jo ektreme mængder af kød, æg, mælkeprodukter, som netop skulle være sådan man får både B12 og Jern. Måske kan jeg ikke optage det? Min blodprocent var normal, og det synes jeg så er ekstra mærkeligt, da der alle steder står at hvis man mangler jern og B12, så har man også lav Blodprocent. Jeg må skifte læge og få andre øjne på sagen.

Jeg er tilbage med at taste, planlægge og holde mig under de 1600 kcal. Jeg har faktisk savnet det – ja, dertil kan man åbenbart også nå til;-)

Mentalt er jeg (som altid) meget frustret over at jeg snart er 2 måneder inde i forløbet og har stort set ikke tabt mig. Jeg havde naivt troet at kiloerne ville rasle af mig, og jeg forestillede mig på ingen måde at delmålene ville være svære at nå. Det er de så:-( Majbritt siger at det skal jeg ikke hænge mig så meget i. Delmål har ingen betydning i det lange forløb. Det kan jeg godt forstå men alligevel.

Majbritt er guld værd for mig. Jeg havde opgivet, som jeg plejer hvis det ikke var for hende. Når der ikke er belønning i form af vægttab, så plejer jeg at give op. Men Majbritt prøver at lære mig, at der er andet end vægttab. Hun synes bla. at sidste uge har været et kæmpe gennembrud for mig, fordi jeg har anderkendt min PCO. Hun vender og drejer det hele og får mig til at se tingene fra andre sider. Jeg har lært så meget om mig selv, min krop, mine reaktioner. Og det synes jeg faktisk er rigtig dejligt.

Lad os så håbe at det snart giver bonus i vægttab……………. (det skal det sgu´- undskyld for banderiet, men er gal over det)

7 thoughts on “Uge 8 i min rejse – Dømt løgnagtig alkoholiker og storryger.

 1. op med humøret, det skal nok gå. Det ER svært og der ER rigtig hårdt men bliv ved det skal nok komme det højt ønskede vægttab 🙂

 2. Sikke da en inkompetent læge altså. Har selv en der minder meget om det. Han aner ikke en dyt om pco. Ville også gerne have taget blodprøver, men når lægen ikke rigtig ved noget om pco, så tror jeg faktisk ikke det er så nemt.

  Mht vægttabet, så kan jeg 100% følge dig. Jeg har endda kun været igang i 10 dage, og får stadig rimeligt mange kalorier om dagen for at holde sukkertrangen stangen. Men man håber jo alligevel på vægttab når der bare er SÅ mange ting man alrig må få igen….og så ser man på vægten er der kun er røget 1 sølle kilo. Æv altså.
  Hatten af for at du har kæmpet så længe, det er f…. flot 🙂

 3. Hej Nina
  B12 mangel er ret sjælden.
  Ved optagelsen af vitamin B12 fra tarmen medvirker såkaldt “intrinsic factor”, som dannes i mavesækken. Nogle mennesker danner for lidt “intrinsic factor” (eller også fungerer det bare ikke).
  Der er også den mulighed, at optagelsen af B12 forstyrres af mavesyredæmpende midler. (Det har jeg selv fået i årevis.) Det kan vist også forstyrre optagelsen af jern. Så vidt jeg har forstået, sker det ikke hos alle, som spiser midler som dæmper produktionen af (eller indholdet af) mavesyre, men for nogle.
  Hvis man optager B12 dårligt, hjælper det så vidt jeg ved ikke ret meget at spise tilskud, men en indsprøjtning gør. Jeg er usikker på dette, måske ved Majbritt noget, eller har mulighed for at finde ud af det?
  Jeg ønsker dig godt mod samt held & lykke.
  Bedste hilsner Nina

  1. Det var meget interessant, Nina. Jeg får netop syredæmpende medicin pga. reflux. Det må jeg klart undersøge, for så er der jo ingen grund til at spise tilskud i pilleform. Undre mig over at lægen ikke ved noget om det, men tja, hun ved jo ikke specielt meget.

   Mange tak for info:-)

   1. Hej Nina
    Ikke nok med at vi har samme navn, vi har også medicinske ting tilfælles 🙂 Jeg har også reflux.
    Hvis det er den syredæmpende medicin, der har påvirket din optagelse af jern & B12, så hjælper tilskud.
    Jeg gjorde det, at jeg tog B12 så lang tid væk fra den syredæmpende medicin som muligt. For at mindste medicinens påvirkning af optagelsen. Jeg tager den syredæmpende medicin om aftenen og B12 om morgenen, men man kan vel også gøre det omvendt.
    Jern øger man optagelsen af ved ikke at tage det i et måltid, hvor man drikker te eller kaffe, spiser ost eller mælkeprodukter, og ved at tage til et måltid med kød og frugt/grønt. Jeg har så gjort det, at jeg har skyllet jerntabletterne ned med en C-vitamin-brusetablet opløst i vand, for det øger også optagelsen af jern.
    Mit B12 og jern er nu normalt igen, jeg krydser fingre for, at det samme sker for dig.

    bedste hilsner Nina

   2. Jeg kom lige i tanke om, at jeg også begyndte at spise kapsel med gode tarm-bakterier, fordi B12 også bliver produceret af bakterier i tarmen.
    Jeg ved dybest set ikke om det virker, men så har jeg jo gjort mit bedste 🙂

 4. Hej Nina

  selvom det er længe siden indlægget er skrevet, svarer jeg lige på det alligevel.
  jeg lider selv af B12 mangel og har gjort det siden jeg var barn. B12 kan kun optages som et kompleks sammen med Jern. Måske er det netop derfor du mangler begge. For mit vedkommende er min B12 mangel arvelig. Og der er faktisk rigtig mange kvinder der har B12 mangel, hvor det er den arvelige faktor der spiller ind. Det i sig selv kan give hovedpine og jeg besvimede også tit da det var værst. For mig er det nok med en pille hver dag (på recept). Men nogle skal have indsprøjtninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *