Unghane ballotine – LCHF
Eller hvad det nu hedder:-) Jeg har nok ikke lavet en ægte ballotine, da der vist skal fyld i. Men det lyder da flot ikke:-) Og faktisk var det meget nemmere at lave, end jeg troede:-) Retten smagte rigtig godt. Især det sprødt stegte skin var et hit (der måtte gerne have været mere).
Retten kan også laves med kylling filet. Men kan evt. lave lidt sauce til. Det kunne også klæde retten. Men da mosen er lækker fed, var det nok for os:-)
Unghane ballotine
Ballotine
2 unghane bryst (jeg brugte dem fra TP marked)
10 skiver bacon
10 blade basilikum
salt og peber
Blomkålsmos
1 blomkål
25 g. smør
salt og peber
Ballotine
Tag skindet af de to unghane bryst. Bank de to bryst helt flade. Dette gøres ved at dække dem af med film eller en pose og så banke godt til;-) Læg et stort stykke film på køkkenbordet. Fordel de 10 skiver bacon, så de overlapper hinanden lidt. Læge begge bryst på baconen. Drys med salt og peber. Læg basilikum på. Derefter rulles det sammen til en pølse. Kødet skal rulles stramt, men der skal være plads til at det kan udvide sig lidt under kogningen. Rul gerne et ekstra stykke film på – bare for en sikkerhedsskyld. Man skal undgå at der kommer vand ind til kødet.
Læg pølsen i kogende vand og lad det simre (vigtigt det ikke koger hårdt) i ca. 30 minutter. Tag pølsen op ad vandet og lad den ligge i 20 minutter. Derefter pakkes den op og brunes på en pande, til baconen er sprød. Skæres i skiver og serveres straks.
Blomkålsmos
Rens og skær blomkålen i tynde skiver. Læg det i en gryde med vand og lad det koge helt mørt (ca. 20 minutter). Hæld vandet fra og lad det dampe lidt tørt. Tilsæt smør og lidt salt. Rør det godt med en håndmixer til du har en jævn mos. Smag til med salt og peber.
Skin
Skær skindet i tern og rest det på en pande med lidt olie
Pakket som en ballotine
Stegt og klar til udskæring