Varmrøget laks på æggebund – LCHF

 

Varmrøget laks 3

Påsken nærmer sig jo og vi skal til at tænke på påskefrokosten 😉 Og hvad er mere lækkert på påskebordet end hjemmerøget laks? Det bragte mig helt tilbage til barndommen, da jeg og min familie var på fisketur til Namsen (Norge) hver sommer. Når min far fangede små laks eller ørred og røg dem i sin lille rygeovn. Jeg sad der ved bordet og kiggede ud over elven. Det var lykke 🙂 Og disse hjemmerøget laksestykker var virkelig tæt på den oplevelse. Selvfølgelig var laksen ikke hjemmefanget, men det gik alligevel.

Det var saftigt og fuld af smag. Perfekt til påskebordet, hvor jeg helt sikkert skal gentage succesen. Det var super nemt at lave og smagte fantastisk. Jeg har her anrettet det på en lækker æggebund i bedste LCHF stil. Men man kan selvfølgelig også bruge brød.

Nu er jeg jo heldig  at have en Landmann rygeovn. Mindre kan jo gøre det 😉 Man kan ryge på sin almindelige grill eller man kan bruge et stykke købt varmrøget laks. Men det kommer vist næppe til at ske mere her i huset 😉

Hele påsketemaet kører jeg sammen med søsterbloggen Fru Spinat 🙂

 

varmrøget laks 1

Laksestykkerne der lige er lagt til rette i rygeovnen.

varmrøget laks 2

De færdig røget laksestykker. Gyldne og lækre.

Varmrøget laks 3

Varmrøget laks der er anrettet på en lækker æggebund

Varmrøget laks 4

1 thought on “Varmrøget laks på æggebund – LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *