Velkommen til PCOliv – Bloggen om PCO

logo-til-opskrifter

 

Velkommen til Danmarks største blog om PCO/S. På denne blog finder du mange ting der har med PCO at gøre.  Bla. artikler, nyheder, brevkasse, læsernes egne historier, indlæg fra gynækologer, indlæg fra diætister og mange PCOvenlige opskrifter (over 1200). 

Opskrifterne kan bruges af alle der ønsker at leve sundt. De indeholder ikke meget kulhydrat og er derfor ofte også velegnet til jer der spiser efter Paleo, LCHF eller LowCarb. Det hele handler om at spise, så man opnår stabilt blodsukker 🙂 Jeg er ikke diætist, men bare en kvinde med PCO, der brænder for at udvikle madopskrifter. Jeg deler de opskrifter som jeg selv laver. Og det er helt almindeligt mad. Tilberedt så enhver kan være med.

Jeg håber du kan finde inspiration og viden på denne blog.

 

Skal du i gang med PCOkosten?

Har du lige fået konstateret PCO, eller er det bare nu at du har besluttet det skal være – du skal til at spise PCOvenligt, og det hele virker en smule uoverskueligt? Det kan være svært, og derfor skal du vide at der er rigtig stor hjælpe at hente.

For det første handler det om at tage en beslutning. Det synes jeg faktisk er det sværeste. Man skal grave dybt i sig selv og virkelig beslutte at det her VIL jeg. Det er især svært, hvis man kommer fra en helt normal kost og skal finde ud af hvad PCOvenlig kost egentlig er for noget. Heldigvis kan jeg og mange andre fortælle dig at det er det hele værd. Der er så mange fantastisk oplevelser med din krop, når du har fået et stabilt blodsukker.

Her er nogle af goderne og hvorfor du skal overveje at spise PCOvenligt. Du vil opleve; mindre sult, bedre humør, stabil mave, mindre hårvækst, måske vægttab, mindre træthed mindre hovedpine, mindre mavepine, mindre luft i maven, måske få stabil cyklus osv. Faktisk kan man spise sig fra rigtig mange af de symptomer man har på PCO. Det virker selvfølgelig forskelligt fra person til person. Men det er helt sikker et forsøg værd:-) Prøv at skriv dine symptomer ned og kig på din liste om 2 måneder. Du vil helt sikkert opleve en ændring.

Hvad skal man så spise som PCOkvinde? Ja, det er desværre ikke helt til at give et klart svar på. Der findes flere forskellige kosttyper, som mange har gode erfaringer med virker for os PCO-piger. Måske er det en blanding af disse der virker for dig. Du skal mærke efter i din krop hvad der fungere for dig. At gå på en livstilsændring hvor du skal spise en kost der ikke fungere for dig – ja, det vil du ikke kunne overholde. Ens for alle anbefalinger er at man skal skære ned på kulhydraterne.

Her på bloggen finder du opskrifter til alle kosttyper:-) Men opskrifterne er lave på kulhydrater og uden sukker.  Opskrifterne er et billede af hvad jeg selv spiser 🙂 De er ikke lavet af professionelle diætister eller kokke. De er fremstillet i mit lille køkken og det er det jeg og familien spiser 🙂 Der forekommer næsten ingen opskrifter med rodfrugter og div. meltyper, da jeg meget sjældent spiser det:-) Alle opskrifter er meget lave på kulhydrater. Du kan selv nemt tilpasse dem, så de passer til netop din diæt. Det er ment som inspiration.

Du kan også læse mere om kosten her i mit indlæg , og måske kan det og de næste link hjælpe dig med at vælge din kost 🙂

Frk. Skrumps kostanbefalinger kan du læse her
Hanne Juul´s anbefaling kan du læse mere om her
Jane Faerber (Madbanditten) skriver her om LCHF og PCO
Klinisk Diætist Trine Klindt skriver her om Din PCO-diæt og de ti kostråd
PCOforeningen skriver her om deres anbefalinger

 

10 gode tips

 

Tip 1: Læs her hvad du kan spise og hvordan.
Frk. Skrump har udarbejdet gode retningslinjer for os PCOpiger. Læs dem her

Tip 2: Brug PCOliv.dk
Her får du adgang til over 1100 gode lækre opskrifter.  På bloggen bliver der jævnligt postet nye opskrifter og spændende relevante indlæg.

Tip 3: Den sociale del PCO Danmark
Stor gratis gruppen på Facebook med over 2200 medlemmer. Her kan du finde inspiration, hjælp, støtte og forståelse blandt andre med PCO. Du er ikke alene.

Tip 4: Start dit køkken op.
Det kan være svært at finde de lidt specielle ingredienser som bliver brugt i det PCOvenlige køkken. Heldigvis er det blevet mere almindeligt og du kan faktisk finde mange af ingredienserne i Alminde dagligdagsbutikker. Ellers prøv nettet eller helseshoppen.

Tip 5: Brug brevkassen
Maria Dior svarer  på stort set alle spørgsmål angående kost, træning, det mentale, fertilitet, træning osv.  Læs mere her – Brevkassen.

Tip 6: Læs om andre der har PCO
Det er rart at vide at man ikke er alene. Her kan du læse andre PCOkvinder historier – Læsernes egne historier.  Skulle du selv have lyst til at fortælle din historie, så hører jeg meget gerne fra dig:-)

Tip 7: Diætist hjørnet
I Diætist hjørnet kan du læse spændende og aktuelle indlæg fra forskellige diætister, om alle nyhederne ang. kosten. I øjeblikket er det Maria Dior der skriver spændende indlæg.

Tip 8: Fortæl om PCOliv
Hvorfor så det, tænker du nok. Men ved at fortælle dine familie og omgangskreds om PCOliv, vil du give viden videre. Mange oplever også at få serveret mad der er lavet ud fra PCOlivs opskrifter, når de kommer ud. Og det er da en glæde. Ofte skal folk bare vide hvordan, så vil de gerne hjælpe.

Tip 9: Kontakt en diætist
Er du i tvivl om din kost, kan jeg kun anbefale at du får vejledning af en diætist der ved noget om PCO. Det er virkelig gode penge at give ud, så du får basisviden i orden. Jeg anbefaler Maria Dior,  Frk. Skrump eller Hanne Juul.  Der finder du den rigtige viden og eksperthjælp.

Tip 10: Gør noget
Selvom det virker uoverskueligt, så tag det roligt. Start med at skære ned på dine dårlige kulhydrater (kartofler, ris, pasta og brød). Måske kan du ikke overholde det hver dag. Men hver gang du spiser mindre af de ting – så er det en gave til dig selv 🙂 Lidt er bedre end intet. Efterhånden vil du blive bedre til at håndtere det og din viden vil blive større.

Et ekstra lille tip er mine E-koge bøger. Dem finder du GRATIS her – Kogebøger. I dem finder du mange lækre opskrifter. Alle egnet til os PCOpiger.

Jeg anbefaler at man kontakter en diætist, hvis man er i tvivl om noget.

 

Held og lykke med det hele:-)

 

 

 

.

16 thoughts on “Velkommen til PCOliv – Bloggen om PCO

 1. Hejsa 🙂 Håber det er i orden jeg skriver herinde. Går der lang tid før et nyt medlemsskab inde på pconet/forum bliver godkendt? Jeg har nemlig registreret mig, men endnu ikke modtaget nogen mail. Håber snart jeg kan komme ind og deltage 🙂 Tak for en fantastisk blog!

  1. Hej Bambi
   Så godt din tilmelding i går. Men slettet den, da du ikke havde oplyst alle de ting man skal:-) Du må begynde forfra og så oplyse de ting, som man skal for at blive medlem. Beklager.

 2. Hej igen.
  Tak for svaret. Jamen dog, det giver mere mening! Ja jeg husker godt jeg udfyldte rubrikkerne med bl.a. adresse og tlf-numre med noget volapyk fordi jeg ikke troede det var nødvendigt for at blive medlem. Har tit hørt at man skal passe på med det på nettet. Kan jeg stadig blive medlem uden at oplyse disse private oplysninger? Har ikke set det krævet i andre debatforum hvor jeg er medlem 🙂

  1. Hej Bambi

   Vi har valgt at gøre det på denne måde, og det gælder alle. Det er kun dig selv og admin der kan se de oplysninger:-)

   1. Måske I så skulle søtte en lille stjerne * ved d punkter som man SKAL udfylde 🙂

    Jeg har også lige været inde og melde mig ind. Jeg udfyldt det meste, men skrev ikke by på, for jeg kan ikke lige se, hvad den information skulle bruges til.

  1. Selvfølgelig må du det:-) Det bliver ikke rigtig brugt til noget. Men skaber tryghed og fortrolighed på forummet. Vi har stort held med det på vores andet forum:-)

   Ofte er div. forums fyldt med chikane, personforfølgelse og hårdt sprog. Det undgår vi godt her hos os, ved at vi kender medlemmernes navne osv.

   Håber at møde dig på forummet:-)

 3. Mange tak for forklaringen og det giver godt mening når det er ment som beskyttelse af brugerne. Beklager de mange spørgsmål, men jeg er bare generelt påpasselig med privatoplysninger på nettet, da jeg efterhånden har hørt nogle skræmmehistorier omkring. Snakker lige med manden om dette, og mon ikke vi ses derinde 😉 Fortsat god søndag!

 4. Hej
  Skøn side du har. Jeg bruger den til inspiration til maden efter min kostomlægning og hvor er det skønt med de mange opskrifter

  Ved du om der findes en beregner så jeg kan lave mine opskrifter om til pcovenlige opskrifter eller se om de egt er gode nok?

  1. Tak:-) Jeg bruger selv netslank.dk De opskrifter der er lagt på efter nytår skulle gerne være med energiberegning. De andre kommer med tiden:-) Denne blog er noget jeg laver i min sparsomme fritid, så jeg skal lige finde tid til det:-) Og det er ikke altid helt nemt med to små krudtugler i huset;-)

 5. Hej admin,
  Har lige læst dit indlæg ang. dalende aktivitet inde på forum. Jeg vil blot tilføje dertil at jeg ikke er medlem, men vil helt sikkert blive medlem hvis man blot skal oprette en “almindelig” brugerprofil som andre steder fx. jubii.dk eller pcoforum.dk. Hvor man ikke behøver opgive navn, adr + tlf-nummer. Men blot et brugernavn og en email og derved opretholde sin anonymitet på nettet. Så kan man hvis man har lyst udfylde andre felter.
  Jeg ved det er grunden til flere jeg kender ikke er medlem inde i jeres forum, så måske det hjælper 🙂
  Bedste hilsner.

  1. Tak for din tilbagemelding, Maise. I forummet er du anonym, da det kun er admin der kan se dit navn og adresse. Alle medlemmerne kan kun se dit brugernavn. Indmeldelseskravene er lavet lavet for at få et så rent, sobert og trygt forum, som muligt. Det er svært at chikanerer andre, når admin har dine fulde oplysninger;-) Og det virker rigtig godt. Der er en super stemning og god tone:-)

   Der kører hele juli måned en afstemning hvor medlemmerne kan stemme om de mener der skal ændring til på forummet. En af de ting de kan stemme på er bla. indmeldelseskravene. Det ser dog ikke ud til at være et ønske for medlemmerne pt. Men vi må se:-)

 6. Hejsa… Jeg har fået en henvissning af min læge til diætist. Men jeg skulle selv finde en med speciale i pco og så kontakte min læge igen. Så ville han sende henvisningen dertil.

  Men hvor finder jeg en diætist med speciale i pco.
  Jeg bor i ølgod i varde kommune..

  Håber du måske kan hjælpe, det er jo verdens bbedste side som kan gøre ens hverdag meget nemmere, så du er mit bedste bud i hvor jeg skal søge hjælp.

  Hej hej fra lisa

  Og tak for en super side

  1. hej Lisa.

   Der ligger en liste her https://pcoliv.dk/category/di%c3%a6tister-og-fertilitetsklinikker/ Men ved ikke om der er nogen i nærheden af dig.

   Ellers er der jo altid Netslank.dk De er rigtig gode og jeg kan varmt anbefale dem. Hvis du søger lidt her på min blog kan du læse lidt mere om dem. Bla. har de lige startet en PCOskole online op.

   Eller så spørg på PCOnet.dk. Hvis du ikke allerede er medlem (det er gratis), så kan du finde det her http://adoptionsverden.dk/pconet/ Der er medlemmer fra hele landet, som helt sikkert kan hjælpe dig:-)

   Håber du finder en løsning – og tak for de søde ord:-)

   Nina

 7. Hej.
  Jeg har for noget tid siden købt et medlemskab. Men det har aldrig rigtig virket! Jeg kan ikke logge ind på pcoliv.dk – kan i øvrigt heller ikke se en Log ind-rubrik på forsiden, som de fleste steder, men prøver at gå ind via en opskrift. Jeg har to gange lavet nyt password, men kan stadig ikke logge ind. Det er ret irriterende og jeg har stort set opgivet, men har jo betalt for det! Kan du hjælpe mig?
  Kathrine Schwartz-Sørensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *