
Zanders gryderet af Rikke Andersen
Endnu en skøn ret fra Rikke Andersen:-) Denne gang er det nok mere hendes søns ret. Her er hvad Rikke selv skriver om retten.
“Min søn har det svært med, når tingene bliver blandet, så jeg tog ham med ud og købe ind til denne ret, så han også kunne bestemme hvad der skulle i. Han valgt bla. bacon, pølser og ris. Da det kom på bordet, var han den første der skulle have, og han var vild med den, så derfor dette navn, på retten.”
Zanders vintergryde – af Rikke Andersen
Simre mad steges i ca to timer.
Retten kan fryses.
1 kg oksekød skåret i små tern
1 stort løg
1 bakke bacon
2 fed hvidløg
2 laurbær blade
2 tsk. paprika
Lidt allroundkryderi eller stødt chili
1 oksekød terning
250 ml kaffe fløde eller madfløde
1 dåse hakket tomat
Salt og peber
200g champignon skåret i mindre stykker
1 bakke cocktail pølser
Blomkål Mos:
1 blomkål ca 500gram
300g rosenkål frost
20 g smør
4 spsk. revet parmesan ost
Salt og peber
Svits kødet i en gryde, lidt ad gangen så det ikke koger, tilsæt derefter løg, hvidløg og krydderi, og lad det stege lidt. Tilsæt fløde og hakket tomat. Lad det små simre i ca. en time eller til det næsten er mørt. Tilsæt champignon og pølser, og lad det simre endnu en halv time. Lav i mens blomkålsmosen. Når de er kogt, skal de dampes tørre i gryden uden vand. Tilsæt smørret og mos det med en stavblender smages til med ost, salt og peber.
Hilsner Rikke god dag til jer alle