Oksecuvette med lækre løg
Weekenden står for døren og dermed er der dømt lidt lækkert mad her i huset 🙂 Tror vi skal have en lækker cuvette i morgen og så med de her lækre løg til. Når jeg ikke kan få kartofler til, så gør jeg altid lidt ekstra ud af tilbehøret, som f.eks løgene her. Det gør ligesom at jeg ikke tænker på det jeg “mangler”. de her løg smager helt vildt skønt. Lad dem gerne få lidt mere end jeg gav dem på billedet. Så det bliver mærke og karamelliseret, så bliver de ekstra gode 😉
Vi skal også have dejligt blomkål til. Tror det bliver det spicy blomkål, som familien bare er vilde med. God weekend til jer 🙂
Oksecuvette med lækre løg
1 oksecuvette
4 fed hvidløg
salt og peber
oliven olie
Løg
2 store rødløg
2 spsk. olieven olie
1 spsk. balsamico
salt
Oksecuvette
Fjern senen på bagsiden af stegen. Den er ikke rar at tygge i. Skær oversiden i tern. Gnid godt med hvidløg, olie, salt og peber. Grill kødet 35 minutter på indirekte ved 220 grader eller sæt det i ovnen. Jeg bruger jo ikke stegetermometer endnu, men det kan man jo fint gøre her;) Tag kødet af og lad det hvile i ca. 30 minutter.
Løg
Skær løgene i skiver – 1,5 cm. Læg skiver enkelvis i fad. Bland olie og balsamico sammen og kom det over løgene. Drys med lidt salt. Kom sølvpapir over fadet og sæt fadet på grillen. Grilles i ca. 45 minutter over indirekte varme. Sæt dem på sammen med stegen og skru ned for varmen til ca. 180 grader, når stegen er færdig.