Hindbærcheesecake på nøddebund – en opskrift af Maria Dior
Denne opskrift ser så lækker og ligetil ud, og jeg kan da slet ikke vente med selv at prøve den. Jeg har fået lov til at dele den her med jer af Maria Dior, der tidligere har haft en del samarbejde med PCOliv. Giv gerne feedback på, om den er lige så lækker som den ser ud her.
Du skal bruge:
Nøddebund:
2 spsk. finvalsede havregryn
1 dl pekannødder
½ dl mandelmel
1 dl cashewnødder (lagt i vand i mindst en time forinden)
100 g smeltet smør eller kokosolie
8 dadler uden sten
1 banan
1 tsk vanillepulver
Fyld:
2 pk. Philadelphia (for LCHF vælges full fat, ellers vælger du selv)
250 g frosne hindbær
evt. 2 spsk sukkererstatning fra Easis (kan undlades, men så er kagen ikke så sød)
1 dl cashewnødder (lagt i vand i mindst en time)
1 ark husblas
2 spsk mandelmælk, kokosmælk, havremælk eller almindelig mælk
1 tsk kardemomme
1 tsk vanillepulver
Pynt: Friske bær og spiselige blomster
Sådan gør du:
Nøddebund:
Kom alle ingredienser UNDTAGEN smør/kokosolie i en foodprocessor og blend det til en hel og sammenhængende masse. Læg massen i en kageform (24Ø). Smelt smør/kokosolie og hæl det ud over massen. Fordel det godt. Bag bunden i ovnen ved 175 grader i 5-10 min. Lad den køle helt af inden du kommer fyldet på.
Fyld:
Blend nødder, friskost, mælk, vanille og kardemomme til det er en hel ensartet masse. Del ostefyldet op i 2 og hæld den ene del over nøddebunden, som du derefter stiller i fryseren. Efter en times tid koges hindbærrene op og husblas tilsættes efter pakkens anvisning. Tilsæt sukkerblandingen i hindbærrene og rør godt rundt. Hæld hindbærrene i det resterende ostefyld, og rør det godt sammen. Hæld hindbærfyldet over resten af kagen og stil den derefter i køleskabet indtil servering.
Kagen kan holde sig i et par dage på køl og i fryseren i en måneds tid. Pynt den lige inden servering.
God fornøjelse.