Varm krydrede æblemost – Fra NordiskNaturligvis

Jeg læser rigtig mange madblogs. Især for at finde inspiration og så også fordi jeg hygger mig med det. En gang imellem støder jeg på opskrifter som er så gode og opfindsomme, at jeg må vise dem til jer:-) Og dette er en af disse opskrifter. Den varme æblemost er afprøvet herhjemme og vi er alle vilde med det. Sådan en rigtig hygge jule ting. Så jeg kan varmt anbefale den:-)
Opskriften fandt jeg på www.nordisknaturligvis.dk . En blog som bliver lavet af Pernille Bigum og Elsebeth Palsgaard. De har en uddannelse i sundhed og ernæring fra SUHRS Seminarium, som er suppleret med uddannelser som henholdsvis designer, kok og projektleder. Man kan mærke på deres blog at de virkelig brænder for det de laver. De har bla. vundet 1. præmien i Forbrugerrådets konkurrence “Nye egnsspecialiteter”. Jeg elsker når man virkelig kan mærke folks passion:-) Jeg siger pænt tak til Pernille og Elsebeth for lån af denne skønne opskrift.

Varm krydrede æblemost

Det skal du bruge:
1 l. god øko. æblemost
2 stk. hel kanel – øko.
2 hele stjerneanis – Urtekram.
5 stk. fennikelfrø – Urtekram
5 stk. grønne kardemommekapsler – Urtekram
5 hele nelliker – Urtekram
Skal og saft af en økologisk citron
Smages til med rørsukker efter smag (Brug andet sødestof)
.
Ved servering
1 lille æble i meget tynde skiver
Evt. lidt tørrede tranebær eller nødder
.
.
Sådan gør du: Æblemosten hældes op i en gryde, og alle krydderierne tilsættes. Lad det trække et par timer. Varm mosten langsom op, uden at koge. Smages til med rørsukker eller citron, alt efter smag. Den varme most kan hældes i en kande eller direkte op i klare glas, med tynde skiver æble og evt. lidt tørrede tranebær og/eller lidt nødder.
TIPS. Hele kanelrør kan bruges som sugerør, af børn (og voksne).
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *