Grove knækbrød – Duftende brød
I dag dykker vi ned i gamle opskrifter 🙂 De her lækre knækbrød fortjener at blive vist igen. De kommer fra bogen “Duftende brød” (som du kan downloade gratis her). Jeg har stort set altid disse knækbrød liggende. De er super nemme at bage og smager skønt med f.eks ost på. Nogle gange bager jeg dem også i kiksestørrelse. Dem elsker børnene at få med i madpakken 😉
Grove knækbrød
-ca. 20 stk.
100 g. Mandler
50 g. Hasselnødder
40 g. Sesam
40 g. Hørfrø
70 g. Solsikkekerner
1 æg
2 spsk. Vand
1 tsk. Salt (uden top)
Stil ovnen på 180 grader. Blend mandler, nødder og solsikkekerner til fint mel og put det i en skål. Tilsæt sesam, hørfrø, æg, vand og salt og ælt det sammen med hånden. Rul det ud mellem to lag bagepapir til de er ca. 2-3 mm tykke (hæver ikke). Tag det øverste lag bagepapir af og skær dejen i passende stykker (firkantet, aflange eller anden ønsket form). Læg dem forsigtigt på et stykke bagepapir og pensl dem evt. med lidt vand og pynt med birkes, anisfrø, salt eller hvad man har lyst til.
Bages i ovnen i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, da de hurtigt tager farve. Opbevar dem i en dåse, så kan de holde sig længe.
Tip: Kan også laves som Kiks:-) Udstik feks. med et glas………..
Energiberegning pr. stk: 84 kcal, 14% protein, 68% fedt (34% mufa), 18% kulhydrat (4 g.)