Æggeopskrifter og Glædelig påske.
I dag skal vi have et rigtig påske indlæg:-) I får to nye opskrifter på sjove æg. Den ene er Djævleæg og den anden er Punkerkyllinger. Sidstnævnte er fra kogebogen “Børn i balance“. I får også billeder og links til tidligere spændende æggeretter og påskelam:-)
Djævleæg er vel egentlig meget amerikansk. De plejer at indeholde sennep, men da jeg ikke kan fordrage sennep, er det en opskrift uden;-)
Punkerkyllingerne er som skrevet fra den nye kogebog “Børn i balance“. Og er en rigtig sjov ting at sætte på bordet til børn. Mine børn var færdige af grin over de sjove kyllinger, med forskellige udtryk. Og der blev virkelig spist igennem den dag.
Påskedagene nærmer sig hastigt og det giver anledning til ekstra hygge og påskefrokoster. Ida har sidste år skrevet nogle rigtig gode tips til påskefrokosten. Du kan se indlægget her – Ida´s tip til påskefrokosten.
Jeg vil tilbringe påske med at holde fødselsdag for min datter. Selvom det er et par et par uger siden at hun havde fødselsdag, så mangler vi stadigvæk at fejre dagen med vores venner:-) Jeg har også selv fødselsdag i påske og den skal også fejres. Så vi skal se mange mennesker og virkelig hygge os. Hele 5 dag fri:-) Jeg har også lovet mig selv at der skal være computer pause (næsten) i påske. Så med ønsket om en rigtig glædelig påske til jer alle, vil jeg gå på en lille ferie og vende tilbage på tirsdag:-)
Glædelig påske:-)
Djævleæg
Djævleæg
5 æg
3 spsk mayonnaise
Karry
Paprika
salt
lidt citronsaft
evt. tabasco
Bund: Salat
Pynt: Karse
Del ægge i to halvdele på langs. Tag æggeblommer ud med en teske. Læg det i en skål. Tilsæt mayonnaisen i skålen og rør det godt sammen. Smag til med karry, paprika, salt og et par dråber citronsaft. Tilsæt lidt tabasco hvis gerne vil have dem lidt stærke. Anret finthakket salat på en tallerken. Læg de halve æg pænt og put fyldet i. Pynt med karse.
Punkerkylling. Opskriften er fra bogen “Børn i balance“.
Punkerkyllinger
10 æg
5 spsk. mayonnaise
karry
salt
½ gulerod
et lille stykke agurk
Kog æggene i 8 minutter. Pil dem. Skær et låg af toppen. I hvert låg skæres et lille snit. Her sættes en tynd halv skive gulerod i. Rør mayonnaisen med karry og lidt salt. Læg en skefuld mayonnaise på ægget, læg forsigtigt låget på. Pynt med øjne af agurk og næb af gulerod.
Hvilken mayonnaise bruger du?
Og det lækre billede med lam, hvad er det for en mos/sovs den ligger ovenpå?
Mht. lammet, så er det grøntsagerne, som jeg har blendet og smagt til. Du kan se opskriften her:-) https://pcoliv.dk/paske-lammek%c3%b8lle-i-romertopf/
Hvis jeg ikke selv laver min mayonnaise, så bruger jeg den ægte fra Gråsten (Tube). Uhm;-)