Boller
Endnu engang har jeg kastet mig ud i et forsøg på at finde en bolleopskrift som hele familien vil spise. De faste hårde klumper jeg normalt får ud af alle pcovenlig bolleopskrifter er bare ikke gode nok. Jeg kan ikke engang selv spise dem;-) Disse her blev til gengæld rigtig gode. Luftige, sprøde og lette at tygge. Smager lækkert med smør på. Men kan bestemt også spise til frokost med pålæg på.Jeg har lavet dem lidt flade, da min datter bedst kan spise dem sådan. Men de kan sagtens laves som rigtig boller. Uhm…….. God hygge til en trist gråvejrs dag som i dag.
Boller
50 g. Gær
8 dl. Lunkent Vand
600 g. Kamutmel eller hvid hvede
2 dl. mandlemel fra funktionel mad
1 tsk. Salt – med top
2 spsk. Olie
2 spsk. Fiber husk
1 spsk. Sukrin
Hæld vandet i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt Husk, salt, olie og Sukrin. Tilsæt kamutmel eller hvid hvede. Bland det hele godt (det er klistret) . Stil skålen til hævning et lunt sted i minimum 2 timer. Afsæt boller af på en bageplade med bagepapir. med god afstand da de smasker lidt ud under hævningen. Brug 2 skeer, som du dypper i vand. Sæt dem til at hæve igen i min. 1/2 time. Pensl dem med æg eller vand og bag dem i en 220 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
PCOliv.dk
.
Hvad er skallin?
Skallin er fibre til at bage med. Du kan læse om det her:-) http://www.frkskrump.dk/shop/product.aspx?pid=416&navback=his
Man kan også bruge FiberHusk.
Hej, super lækre boller. tak for du deler opskriften med os andre 😉
kh Marlene
kan man bruge rugmel istedet for Bygmel?
Hej
Kamutmel – er det ok i pco sammenhæng? jeg synes at mindes at huske at “spis dig gravid” bandlyser alle former for mel, bortset fra rug og byg, og kokosmel…?
Vil være så skønt om kamut også er ok. Savner at bage andre ting end rugbrød
Kamut er en hvedesort, så den er nok ikke pct-venlig
Kamut er godkendt af diætister. Og vi må indtage den i begrænset omfang.
Hej.
Kamut med er lidt svært. Ene diætist siger ok og den anden siger nej. Så man må vist selv finde sin vej. Ellers spørg en diætist:-)
Kig lidt på brødopskrifterne her på siden. Der er flere uden kamutmel og det er ikke rugbrød;-)
tak for infoen 🙂
Det passer meget godt med min fornemmelse efter hvad jeg har læst om det kamutmel.
Jeg har ingen diætist. Jeg har levet efter pricipperne fra “spis dig gravid” i et års tid. Tabt mig på egen hånd og kun af brød spist rugbrød – hjemembagte og i ny og næ klatkager af bygmelsgrød, vafler af bygmel.
Tiden er kommet hvor jeg lyster lidt andet. Har bestilt mandelmel. Dine fatelavnsboller skal prøves. Og vil kigge brød sektionen efter. Tak fordi du har lavet denne blog. Jeg har først lige fundet den. Du er velkommen til at se de opskrifter der ligger hos mig om du har lyst
Super boller :o) Selv manden kan lide dem :oD
Det ser spændende ud. Hvor mange boller bliver der?
Jeg kan desværre ikke huske hvor mange boller der er. Men jeg fik mange, for frøs resten og der var til flere weekender:-)
Har nu to gange ladet dejen hæve natten over i køleskabet og det er blevet til fine bolle. Skær evt lidt ned på gær mængden. Jeg bager dem uden at de hæver anden gang. Så er der frisk bagt brød til morgenmaden, uden at skulle vente på at de hæver. Putter også masser af kerner/frø i. Det elsker vi herhjemme!
Jeg skal lige høre hvorfor der skal kunstigt sødemiddel i alle brødopskrifterne??
Jeg ALDRIG sødemiddel hverken naturligt eller kusntigt i når jeg bager, men det kunne være jeg burde – har bagt en del efter Claus Meyers bagebog og han bruge nemlig heller ikke sødemiddel i sit bageværk..
Nogen der ved hvorfor – vil nemlig helst ikke fylde mig med kunstige sødestoffer, hvis det kan undlades og brøde bliver af samme kvalitet..??!!
Mvh
Ann Cecilie – også ret ny i det her PCO halløj!!
Har lige bagt disse til aften, da jeg har hele 2 boller/lagkage fødselsdage i weekenden… Mums de blev gode. Både mand og yngste barn (10 år) ville hellere have disse, end de almindelige hvede/grahamsboller jeg ellers havde lavet til resten af familien…
Et par af dem fik jeg viklet rundt om en pølse, så der også blev et par pølsehorn. Det fungerer også super, når men lige har hittet teknikken 🙂
Så lige på klatkage-opskriften at bygmel ikke er PCO-venligt mere. Bør man så udskifte bygmelen i denne opskrift med noget andet?
Hej Mille.
Det har du helt ret i at man bør:-) Jeg har bare overset denne opskrift. Jeg skiver det med det samme. Tak for hjælpen.
Du skriver i teksten man skal putte bugner i, men jeg kan ikke se mængden i ingredienslisten?
Mente bymel!
Opskriften er rettet nu 🙂 Beklager meget for fejlen 🙂