Endnu engang har jeg kastet mig ud i et forsøg på at finde en bolleopskrift som hele familien vil spise. De faste hårde klumper jeg normalt får ud af alle pcovenlig bolleopskrifter er bare ikke gode nok. Jeg kan ikke engang selv spise dem;-) Disse her blev til gengæld rigtig gode. Luftige, sprøde og lette at tygge. Smager lækkert med smør på. Men kan bestemt også spise til frokost med pålæg på.Jeg har lavet dem lidt flade, da min datter bedst kan spise dem sådan. Men de kan sagtens laves som rigtig boller. Uhm…….. God hygge til en trist gråvejrs dag som i dag.

 

 

.

20 thoughts on “Boller

  1. Hej

    Kamutmel – er det ok i pco sammenhæng? jeg synes at mindes at huske at “spis dig gravid” bandlyser alle former for mel, bortset fra rug og byg, og kokosmel…?

    Vil være så skønt om kamut også er ok. Savner at bage andre ting end rugbrød

  2. Hej.
    Kamut med er lidt svært. Ene diætist siger ok og den anden siger nej. Så man må vist selv finde sin vej. Ellers spørg en diætist:-)
    Kig lidt på brødopskrifterne her på siden. Der er flere uden kamutmel og det er ikke rugbrød;-)

  3. tak for infoen 🙂

    Det passer meget godt med min fornemmelse efter hvad jeg har læst om det kamutmel.

    Jeg har ingen diætist. Jeg har levet efter pricipperne fra “spis dig gravid” i et års tid. Tabt mig på egen hånd og kun af brød spist rugbrød – hjemembagte og i ny og næ klatkager af bygmelsgrød, vafler af bygmel.

    Tiden er kommet hvor jeg lyster lidt andet. Har bestilt mandelmel. Dine fatelavnsboller skal prøves. Og vil kigge brød sektionen efter. Tak fordi du har lavet denne blog. Jeg har først lige fundet den. Du er velkommen til at se de opskrifter der ligger hos mig om du har lyst

  4. Jeg kan desværre ikke huske hvor mange boller der er. Men jeg fik mange, for frøs resten og der var til flere weekender:-)

  5. Har nu to gange ladet dejen hæve natten over i køleskabet og det er blevet til fine bolle. Skær evt lidt ned på gær mængden. Jeg bager dem uden at de hæver anden gang. Så er der frisk bagt brød til morgenmaden, uden at skulle vente på at de hæver. Putter også masser af kerner/frø i. Det elsker vi herhjemme!

  6. Jeg skal lige høre hvorfor der skal kunstigt sødemiddel i alle brødopskrifterne??

    Jeg ALDRIG sødemiddel hverken naturligt eller kusntigt i når jeg bager, men det kunne være jeg burde – har bagt en del efter Claus Meyers bagebog og han bruge nemlig heller ikke sødemiddel i sit bageværk..

    Nogen der ved hvorfor – vil nemlig helst ikke fylde mig med kunstige sødestoffer, hvis det kan undlades og brøde bliver af samme kvalitet..??!!

    Mvh
    Ann Cecilie – også ret ny i det her PCO halløj!!

  7. Har lige bagt disse til aften, da jeg har hele 2 boller/lagkage fødselsdage i weekenden… Mums de blev gode. Både mand og yngste barn (10 år) ville hellere have disse, end de almindelige hvede/grahamsboller jeg ellers havde lavet til resten af familien…
    Et par af dem fik jeg viklet rundt om en pølse, så der også blev et par pølsehorn. Det fungerer også super, når men lige har hittet teknikken 🙂

  8. Så lige på klatkage-opskriften at bygmel ikke er PCO-venligt mere. Bør man så udskifte bygmelen i denne opskrift med noget andet?

    1. Hej Mille.

      Det har du helt ret i at man bør:-) Jeg har bare overset denne opskrift. Jeg skiver det med det samme. Tak for hjælpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *