Cremet blomkålssuppe med kylling og porre
Dejlig suppe der varmer helt ned i lilletåen 😉 Der findes bare ikke noget bedre end en god varm suppe, som virkelig kan give varmen. Her på nogle kolde, våde efterårsdage, så er denne udgave bare perfekt 🙂
Suppen kan laves både i fedtfattig og fedtrig udgave. Og hvis du er til spicy mad, så er det bare at tilsætte krydderier. Jeg har flere gange krydret toppingen med god succes 🙂 Så håber I kan holde varmen 😉
Blomkålssuppe med kylling og porre
-4 personer
1 blomkål
2 løg
1 spsk. oliven olie
½ l. letmælk (erstat med piskefløde hvis du spiser LCHF)
½ l. vand
salt og peber
Topping
2 kyllingebryst
2 porre
salt og peber
Del blomkålen i små buketter. Snit løgene fint og sauter dem bløde i en gryde med olivenolie. Vend blomkålen i og spæd med vand. Lad det simre i ca. 15 min. Blend suppen sammen med mælk. Man kan justerer med mælk hvor tynd og tyk man ønsker suppen. Hæld det tilbage i gryden og lad det blive varmt. Smag til med salt og peber. Skær kyllingen og porrerne i små stykker. Rist dem på en pande, til kyllingen er gennemstegt. Hæld suppen i en tallerken eller skål og top med kyllingeblandingen.
.