Dahl med blomkålsrelish fra bogen “Vegetar”
Denne opskrift fra bogen – Vegetar, 140 grønne hverdagsopskrifter af Ditte Ingemann, vil jeg gerne vise jer, fordi den er et rigtig godt eksempel på de lækre retter, som bogen indeholder. Der er så meget inspiration at hente. Jeg kaster mig ikke så ofte ud i det asiatiske køkken, så det er dejligt med noget inspiration i den retning også 🙂 I morgen får I endnu en opskrift fra bogen 🙂
Du kan læse min anmeldelse af bogen lige her – Vegetar, 140 grønne hverdagsopskrifter
DAHL MED BLOMKÅLSRELISH
Dahl er en både nem, billig og dejlig ret. Jeg serverer den sammen med en fermenteret blomkålsrelish på toppen, hvilket sagtens kan undlades, hvis du ikke vil eller har tid til at kaste dig ud i fermenteringen.
4 personer | vegansk
FERMENTERET BLOMKÅL
1 blomkål
4 forårsløg
10 g frisk gurkemeje
2 spsk sennepsfrø
20 g havsalt
1 l vand
DAHL
4 fed hvidløg
15 g ingefær
1 spsk spidskommen
1 spsk stødt koriander
1 tsk sennepsfrø
1 tsk gurkemeje
1 løg
2-3 spsk olie el. ghee til stegning
1 kanelstang
4 kardemommekapsler
2 gulerødder
1 æble
1 ds flåede tomater
3 dl røde linser
5 dl vand
1 dåse kokosmælk
limesaft
salt
Skær blomkålen ud i små buketter og hak forårsløget fint. Kom begge dele i en skål og bland det med revet gurkemeje og sennepsfrø. Kom blandingen i et patentglas. Rør salt ud i vandet og hæld det over blomkålsblandingen – sørg for, at vandet dækker alle grøntsagerne. Luk glasset og lad det stå på køkkenbordet i ca. 5-7 dage – husk at åbne glasset de første par dage, så der ikke skabes overtryk. Smag på det efter 5 dage, og stil det i køleskabet, når du synes, det smager godt – det skal gerne smage både syrligt og salt og have en let perlende fornemmelse.
Pil hvidløg og skræl ingefæren og kom det sammen med spidskommen, koriander, sennepsfrø og gurkemeje i en minihakker – blend det hele godt sammen. Pil og hak løget. Varm olie op i en pande og svits krydderiblandingen i ca. 2 minutter sammen med hakket løg. Tilsæt kanelstang og kardemommekapsler sammen med små tern af gulerod og æble, flåede tomater, skyllede linser og vand. Lad det hele simre under låg i ca. 35-40 minutter – tilsæt kokosmælk og evt mere vand, hvis retten virker for tør. Lad det simre yderligere i 5 minutter. Smag til med limesaft og salt.
Server dahlen med en skefuld blomkålsrelish på toppen.
Opskriften er fra bogen Vegetar, 140 grønne hverdagsopskrifter af Ditte Ingemann