Danmarks nationalret – Stegt flæsk i LCHF udgave
Danmarks nationalret bliver kåret i morgen d. 20. november. Du har længe kunnet afgive din stemme om hvilken af de 8 retter, som skal være vores nationalret. Læs mere om det her. Det skal vi selvfølgelig også fejre. Jeg ved jo af gode grunde ikke hvilken ret der bliver valgt at danskerne, men vi har holdt vores egen lille afstemning i PCO Danmark på Facebook 🙂
Vores afstemning gav slet ikke spor af tvivl om, at det er Stegt flæsk der skal være Danmarks Nationalret. Så om ikke andet bliver det Vores nationalret 😉 Valget kom faktisk lidt bag på mig. For det første er alle medlemmer jo kvinder, og kvinder vælger oftes lidt lettere (fedtfattigere) retter. Jeg har selv valgt hakkebøffen . men man kan jo ikke vinde hver gang 😉
Vores nationalret skal selvfølgelig være i en PCO venlig udgave og jeg har så trukket den endnu længere og lavet en LCHF udgave. Og ja, der skal være persillesauce 😉 Sådan er det bare her i huset. Jeg kan også anbefale denne udgave som jeg tidligere har lavet. Den var også god. Der er lidt maizena i saucen, men det gør også den udgave lidt letter kaloriemæssigt 😉
Squashfritterne er (desværre) ikke min opfindelse. Du finder originalen her. Men jer er vild med dem i øjeblikket og de passer perfekt til at sidde og dyppe i persillesaucen. Jeg har grillet mit flæsk, men du kan tilberede det i ovnen eller på panden, hvis det passer bedre. Danskerne elsker jo bare at grille, så synes det passer perfekt til vores nationalret 🙂
Og så lige et tip – køb ikke flæsk der er for tyndt. Vi laver her flæsk og ikke bacon;) Synes mange butikker sælger flæsk der er papirstyndt. og det giver altså ikke et godt stykke flæsk at bide i. Nej, tyk og lækkert skal det være.
Der er ikke energiberegning på denne, for det er nok fuldstændig lige meget;) Men skal det være, så lad det være.
Nå, det var vist også nok om flæsk i denne omgang 🙂 Jeg er spændt på om vi har ramt rigtigt og det bliver Flæsk der bliver kåret til Danmarks Nationalret i morgen 🙂
– 4 personer 800 g. flæsk (eller hvad man nu kan spise) Squash fritter Persillesauce Squash fritter Grill eller steg dit flæsk, så det er sprødt og lækkert. Husk at give det lidt salt. Persillesauce Tip: Skiller din sauce, kan man tilsætte et skvæt vand og samle saucen ved hjælp af en stavblender.Stegt flæsk med squashfritter og persillesauce – LCHF udgave
2 squash ( ca. 700 g)
4 spsk mandelmel (jeg brugte den fra Funktionel mad)
70 g revet parmesan (jeg brugte Grana Padano færdigrevet)
2 æg
salt
2 stk. æggeblommer
1 æg
250 g smør
2 spsk. creme fraiche 38%
1 dl. fløde
salt og peber
persille efter smag
Del squash på langs og skrab kernerne ud. Dem skal du ikke bruge. Del hver side i ca. 3 stykker og skær fritter ud. Tør fritterne godt i et rent viskestykke. Pisk æggene sammen i en skål. På en flad tallerken blander du mandelmel, parmesan og evt. krydderier. Hver squashfrit dyppes i æg og derefter i melblandingen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal ligge adskilt. Bag dem ved 165 grader (varmluft) i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Smelt smørret i en gryde. Lad det køle lidt af. Tilsæt fløde, og creme Fraiche og pisk det godt sammen. Derefter piskes æggene i. Det hele bringes til kogepunktet, mens der piskes godt. Pisk, pisk, pisk til sauce bliver tyk og cremet. Smages til med salt og peber. Derefter tilsættes persillen. Lad det simre et minuts tid og server med det samme.