Fyldte svampe med parmaskinke
En meget simpel ret, men som smager rigtig skønt Den kan bruges som forret, frokost eller som tilbehør til f.eks kylling 🙂 Man kan sagtens varierer fyldet. F.eks er springløg godt i. Jeg kommer bare altid ost i, da jeg er vild med det 😉
For mig handler det om at gøre grøntsager spændende og lækre. Så spiser man meget mere af det. men også det, at man serverer flere forskellige slags grønt er en god ting. Hvis der kun bliver sat dampet blomkål på bordet, så er det svært at spise f.eks 3-400 g af det. Men er der disse svamp, revet gulerødder og bønner, så går det nemmere. Jeg prøver også at serverer grøntsager med forskellige strukturer hver dag 🙂
Fyldte svampe med parmaskinke
6 store champignons (eller evt. portobello svampe)
1/2 rød peberfrugt
6 skiver parmaskinke
6 mini mozzarellakugler (eller 1 stor)
Lidt revet cheddar
evt. lidt chili
Rens svampene og skær stilken af. Læg svampene i et lille fad. Kan også laves direkte på risten, men det løber lidt ud. Kom finthakket peberfrugt (og evt. chili) på alle svampene. Læg en kugle mozzarella på og skinken ovenpå. Top med revet cheddar. Grilles til osten er smeltet og er gylden.
Tip
Hvis du erstatter champignons med de store portobellosvampe, så er der plads til ekstra meget fyld 😉 Og det smager skønt.
PCOliv.dk