Grillet aubergine forret
Dette er en virkelig nem forret eller tilbehør. Det er næsten pinligt at kalde det for en opskrift, men måske kan I bruge idéen 🙂 Det smager skønt og ser rigtig flot ud på sommerbordet 🙂
Hvis man ønsker at osten skal smelte, så kan man erstatte feta med mozzarella. Det giver også et flot resultat. Jeg synes bare at feta smager af mere 🙂
Jeg har grillet på en Outdoorchef Ascona. Og det er indirekte 🙂 Men retten kan sagtens grilles på kul og på direkte – bare man er over det.
Grillet aubergine forret
1 aubergine
1 forårsløg
1 tomat
200 g. feta
oliven olie
salt
timian eller basilikum
Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver. Drys dem med salt og lad dem ligge et par timer og trække. Salten trækker det sure ud af auberginerne.
Del tomaten i to og tag kernerne ud. Snit tomaten i små tern. Forårsløget snittes i fine skiver og feta skæres i små tern. Tomat, løg og feta blandes forsigtigt sammen.
Derefter skylles aubergine skriverne og tørres i et rent klæde. Smør skiverne med olie og grill dem på den ene side. Når skiverne vendes lægges en skefuld af tomatblandingen på hver skive. De grilles lidt til auberginen er færdig. Drysses med timian eller basilikum.