Ida´s rugbrød
Ida´s rugbrød
Surdej:
100 g rugmel
1½ dl kærnemælk
½ tsk salt
Bland surdejen og lad den stå ved stuetemperatur i 2-3 dage.
Dag 1:
- Bland din surdej med 1 tsk salt, 1 liter lunken vand, 300 g svedjerug og 575 g rugmel.
Dag 2:
- Tag en klat surdej (ca. 200 g) fra og dæk den med rigeligt salt. Gemmes i køleskab til næste gang. Kan holde ca. 3 uger.
- Hæld 6 dl kogende vand over 300 g rugkerner. Lad dem hvile til temperaturen er 30-40 grader.
- Rør rugkernerne med surdejen, 200 g hørfrø, 3 æg og 300 g rugmel.
- Fordel dejen i rugbrødsforme og lad dem hæve 1-3 timer.
- Bag rugbrødene i ovnen ved 100 grader i 1 time.
- Sæt derefter ovnen på 200 grader og bag i yderligere 1 time og 15 minutter.
- Tag brødene ud af formene og lad dem bage videre med bunden i vejret i 20 minutter.
OBS! Vær opmærksom på at bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
-Af Ida Lysdahl Fahrenholtz,
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne
Har du en opskrift eller en vejledning til hvordan man starter en surdej? Jeg vil nemlig så gerne prøve at bage med det, men jeg kan ikke rigtig finde ud af at komme i gang!
Mvh Matilde
Surdejen er dag 1:-) Så her starter du selv en surdej.
Jeg beklager mange gange for at have misforstået opskriften. Det er nu rettet, så der også er en opskrift på surdej. Det skulle være til at forstå nu.
Undskylder for vildledningen.
Når man så har bagt brødet og taget surdej fra til anden gang, skal man så bruge al den fratagede surdej og skal man så lave en ny portion til tredje gang??
ja, det skal du og så bare huske at tage fra hver gang, ellers skal du starte en ny surdej hver gang.