Kalvecuvette med bacongrønt
Lækker lørdagsmiddag her i weekenden:-) Engang imellem skal man jo forkæle sig selv og manden:-) Og det her, det var forkælelse. Uhm, det var godt. Og rigtig nemt og hurtigt. Et godt stykke kød kræver ikke så vanskeligt tilbehør, så det her var lige at gå til. Vi spise ude og nød det dejlige vejr:-)
Kalvecuvette med bacongrønt.
-4 personer
1000 g. Kalvecuvette
2 fed Hvidløg
Salt og peber
400 g. Grønne bønner (frost)
1 Blomkål (ca. 500 g)
100 Bacon i skiver
1 fed Hvidløg
1 Løg
Salt og peber
1 Flaske Cremefine 7% til madlavning
1 okse terning
1 spsk. Maizena
Tilbehør. 120 g (ukogt) Bulgur.
Gnid cuvetten med hvidløg, salt og peber. Tag en lille bradepande med en rist. Læg kødet på risten og hæld ca. 1/2 l. vand i bradepanden. Sæt det i en 225 grader varm ovn. Efter 15 minutter skues ovnen ned til 180 grader og kødet steget i yderligere 20-30 minutter ( alt efter hvor rødt man kan lide det). Lad kødet hvile i ca. 15 minutter
Snit løget groft og steg det sammen med bacon på en pande. Tilsæt bønnerne og små buketter blomkål. Tilsæt hvidløg, salt og peber og steg til din grøntsager har den ønsket konsistens.
Hæld cremefine i en gryde, samt væsken fra bradepanden. Tilsæt okseterning og lad det småkoge. Smag til med salt og peber. Jævn evt med lidt maizena.
Tip: Prøv at erstatte lidt af væske i bradepanden med rødvin:-) Det smager skønt.
Energifordeling
2443 g. 2597 kcal – 650 kcal pr. person
26% Kulhydrat
34% Fedt
40% Protein
Wow, 1000 kg. kød… 😉 Så mætter det nok 😉
Ja, det er da en fejl der vil noget;-) Den må jeg hellere rette:-)