Kerneknæk – LCHF
Jeg plejer altid at bage knækbrød. Det er som regel altid bare nødder og frø, som jeg mixer. Jeg har aldrig brugt bagepulver i knækbrød, men inspireret af Ida´s lækre knækbrød prøvede jeg at lave en lidt anden udgave end jeg plejer. Og de blev bare lækre. Super sprøde og med en dejlig smag. De blev faktisk så sprøde at man skal passe godt på dem;-) Nu favorit her i huset. Fantastiske med ost på;-)
Kerneknæk – LCHF
1 dl. kikærtemel
1 dl. Mandelmel Fedtreduceret fra Funktionel mad
1 dl. hasselnødder (malet til mel)
1 dl. solsikkekerner (malet til mel)
1 dl. solsikkekerner (hele)
1 dl. græskarkerner
1/2 dl. hørfrø
1/2 dl. sesamfrø
1 dl. rapsolie
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 dl. vand
Rør mandelmel, salt, bagepulver, olie og vand sammen. Mal hasselnødder og solsikkekerner til mel og hæld det i skålen. Tilsæt kikærtemel, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og sesamfrø. Rør det hele sammen. Bred 1/2 delen af det ud på et stykke smurt bagepapir. Tag et nyt stykke bagepapir og læg det over. Rul nu dejen flad. Ca 3 mm. tyk. De hæver meget lidt. Gerne så firkantet som muligt. Skær dejen i firkanter med en skarp kniv. Løft forsigtigt knækbrødene over på en bageplade med bagepapir på. Bag knækbrødene i en 200 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter.
Er det 1 dl bagepulver eller? Synes det lyder af meget
Ha, ha – det var da en fejl der var til at se. Tak for det. Jeg har rettet det nu:-)