Kyllingespyd med jordbærsalat – af Anne Knudsen*

Tak til Anne, for denne lækre og spændede opskrift. Spændende fordi det ikke er en sammensætning, som jeg ville have tænkt på og det elsker jeg:-) Birkes og kylling – lyder meget smagsfuldt, og salatens er bestemt ikke mindre spændende:-) Glæder mig til at prøve den:-)

 

Kyllingspyd med jordbærsalat – af Anne Knudsen
4 personer

Ingredienser:
Kylling, inderfilet 650 g
Sesamfrø 1 spsk
Birkes 5 g
Sesamolie 3 spsk
Asparges 300 g
Sukkerærter 100 g
Jordbær 5 stk
Æble ½
Hindbær vineddike
Broccoli 300 g
Limesaft 1 spsk
Salat, Babymix    200 g

Kyllingen marieneres i 15 min (evt overnight i køleskab), med sesam, birkes, 1 spk sesamolie, limesaft og skaller og sættes derefter på spyd og steges enten på pande (1 spk sesamolie) eller i ovn.

Salat
Asparges og sukkerærter overhældes med kogene vand i 2 min og snittes i passende stykker. Blandes med 5 alm jordbær og ½ æble og overhældes med 2 spk hindbær vineddike og 1 spk sesamolie.
Broccoli laves i små buketter og overhældes med kogende vand i 5 min hvorefter det steges på pande med lidt olie og afkøles. Et fad ligges salat der oven på broccoli og på toppen resten.

Jeg serveret en skive ristet Pågen Rugfranska til, Søren og Magnus fik deres ristede i ovnen med smør og salt. Det blev spist med velbehag af alle både barn (3½) og voksne og så lugtede det lidt af forår. Prisen var det så det samme som 3 pizzaer ca 160 kr.

Energifordeling
Energi    346 kcal pr person uden brød.
Protein    49%
Kulhydrat 15%
Fedt 35%

 

 

 

1 thought on “Kyllingespyd med jordbærsalat – af Anne Knudsen*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *