Langtidsbagte krydret tomater
Elsker bare bagte tomater. De får en hel koncentreret og intens smag. Disse er langtidsbagte, da jeg alligevel skulle have gang i ovnen 🙂 Faktisk laver jeg ganske ofte bagte tomater. Lægger gerne nogle i et fad med grøntsager og stiller i ovne osv.
Man kan krydder med mange forskellige krydderier. Chili, rosmarin, oregano osv. 🙂 Tomaterne her er gode som en slag sauce til kød og pasta.
Hvis man tæller kulhydrater skal man være opmærksom på at tomater indeholder forholdsvis mange kulhydrater. Men der er omkring 30 kcal. pr. 100 g.
Langtidsbagte krydret tomater
1 kg cherrytomater
2 spsk. olivenolie
1 spsk. timian
2 tsk. hvidløgspulver
salt
Skyl tomaterne og tør dem. Læg dem i et ovnfast fad. Skænk olie over dem og drys med krydderierne. Bag fadet i ovnen ved 160 grader i tre timer.