Langtidshævet boller – af Gitte
Gitte har sendt mig denne opskrift på langtidshævet boller. Jeg synes de ser meget lækre ud:-) Så mange tak;-) Gitte skrive at hun er inspireret af opskriften på pølsehorn på PCOliv https://pcoliv.dk/p%c3%b8lsebr%c3%b8d-og-pirog/. Dejligt når andre bliver inspireret og deler med os andre:-)
Langtidshævede boller – af Gitte.
50 gr. Gær
5 dl. Koldt Vand
1 tsk. salt
4 spsk. Olie
2 spsk. Sukrin
2 spsk. Skallin
2 dl. Rugmel
ca. 1L Kamutmel
Kom vandet i en skål. Udblød gæren heri. Tilsæt salt, olie, sukrin, skallin, rugmel og kamutmel. Dejen er noget klistret, men det er vigtig for at den ikke bliver for kompakt (tilsæt evt. mere vand, hvis dejen bliver for tør). Dæk skålen med et lufttæt låg og stil den til hævning i køleskabet natten over. Del dejen i 20-24 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel med vand og bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Man kan også stille skålen til hævning et lunt sted i 2-3 timer. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i ½ time. Og derefter pensle dem og bage dem i 20 min ved 200 grader.
.
De ser gode ud!!! 🙂 Men er det virkelig 1 liter kamutmel? Eller en dl? 🙂
Jeg har lige spurgt Gitte. Og hun siger 1 liter eller måske lidt mindre. Så opskriften er god nok:-)
Jeg tilføjede 2 dl Rugflager og 2 dl solsikkerner samt lidt mere olie og vand. Det gjorde dem superlækre. Jeg lod dem hæve i køleskab og formede dem samtidig. Da varmluften var stået af blev de bagt af to omgang og jeg synes faktisk at omgang to blev bedst da den havde hævet mere. De er et hit både som weekendboller og i madpakken 🙂