Langtidsstegt ribbenssteg
Det her er en sjov og lidt anderledens møde at lave ribbenssteg/svinebryst på. Det er yderst velsmagende og pga. udskæringen bliver en billig flæskesteg pludselig til fin mad og kan serveres til gæster 🙂 Det vælter jo med billigt svinekød i øjeblikket og det skal udnyttes 🙂
Kødet var lækkert, saftigt og fuld af smag. Tænker at det også kunne være lækkert at tilberede på den måde på grillen til sommer 😉 Jeg tænker også at prøve at lave lidt mere elegant tilbehør, så vi kom helt op og ringe 😉 Ja, jeg må helt sikkert lave det her snart igen 🙂
Desværre var kameraet ikke helt med mig den dag, og jeg synes det blev dårlige billeder. Hvilket virkelig var synd for retten. Men sådan går det nogle gange 🙂
En rigtig skøn december ret, der kan passe sig selv i ovnen, mens man julehygger:)
Langtidsstegt ribbenssteg 2 kg ribbensteg/svinebryst Tilbehør Del ribbensstegen i 12 dele. Gnid sværen godt med salt og stik et laurbærblad i hvert stykke kød. Læg det i et ovnfast fad, så stykkerne ikke rører hinanden. Stil fadet i en 100 grader varm ovn i 3-4 timer. Derefter skrues ovnen op på 220 grader (varmluftovn) og kødet brunes i ca. 30 minutter, til stykkerne er gyldne og sværen sprød. Hæld væden over i en gryde. Tilsæt bouillon og evt. maizena. Måske er der også behov for kulør. Smag sauce til med salt og peber. Serveres med dampet rosenkål LCHF tip. Du skal ikke bruge maizena hvis du spiser LCHF 🙂 Jævn sauce på en anden måde. Evt. med lidt fløde Energiberegning pr. person
-6 personer
12 laurbærblade
salt
1 terning svinebouillon
evt. 1 spsk. maizena
evt. kulør
1500 g rosenkål
550 g, 941 kcal, 10 % kulhydrat, 26% protein, 64% fedt.