LCHF Ciabattaboller
Nogle gange finder jeg opskrifter på andre blogs som ser så gode ud, at jeg må prøve dem. Det var tilfældet med disse. Jeg lavede dem og de var som sådan ok. Jeg synes dog at de er alt for luftige og så blev de seje i bunden. Sådan en lidt mærkelig konsistens. Så den opskrift måtte jeg da forsøge at forbedre 😉 Det er jo altid nemt at forbedre opskrifter. Ganske utaknemligt for ophavsmanden (kvinden), men det går jo nok.
Jeg har prøvet nogle forskellige udgaver. Flere er gået galt eller smagt mærkeligt. Men denne udgave er helt fantastisk. De smager fuldstændigt som Lidl´s proteinboller – bare uden kerner. De har lidt krumme og en lækker sej skorpe. Derfor tillader jeg mig at kalde dem for Ciabattaboller 😉
Det er en lidt underlig dej og fremgangsmåde. Man tænker at det her bliver da bestemt ikke til boller, men det går det altså 😉 I må prøve dem 🙂 Og for en gangs skyld så er det boller der ikke er æggede i det.
Jeg har brugt bollerne som burgerboller (I får snart en opskrift på den lækreste burger). Et kæmpe hit. Det er de bedste PCOvenlige boller jeg har fået – nogensinde 😉 Jeg vil lige gøre opmærksom på, at da der ikke er brugt fedtreduceret mandelmel i disse boller, så er der rigtig mange kcal i bollerne. Jeg har forsøgt med fedtreduceret mandelmel, men det lykkes ikke. Du kan se energiberegningen under opskriften. Spiser du LCHF er det ikke et problem, men man skal være opmærksom hvis man spiser andre kosttyper 😉
Ciabattaboller – LCHF udgave
6 stk. (eller 4 store til f.eks burgere)
1 æg
3 æggehvider
3 dl mandelmel (ikke fedtreduceret) (jeg brugte den fra Funktionel mad)
1 dl pofiber
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
3 dl kogt vand
5 spsk. Fiber husk
Bland alle de tørre dele sammen. Tilsæt æg og pisk det godt. Til sidst tilsættes de 3 dl kogt vand og dejen samles. Det virker fast og lidt gummiagtigt. Del dejen i 6 kugler og form dem til flade boller (ca. 2,5-3 cm høje). De puffer helt op når de bager. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne i en 175 grader varm ovn (almindelig). De skal have mellem 50-60 minutter. Tager du dem ud for tidligt, så falder de sammen.
Tip
Bollerne kan ikke opbevares i pose. Men kan gemmes til dagen efter, hvis man pakker dem i bagepapir.
Energiberegning
732 g, 1598 kcal (266 pr. bolle), 10% kulhydrat, 15% protein, 75% fedt)
Bollerne herunder er de oprindelige fra Texie. Som jeg mener er seje i bunden og for luftige. Men en kæmpe inspiration og god bageteknik opfindelse 🙂
Hvordan tror du disser ville fungere som fastelavnsboller ? Savner sådan en fastelavnsbolle med wienerdej eller vandbakkelsesdej. Synes ikke oopsies er helt optimale og en alm. bolle er for tung og slet ikke luftig. Har du en ide?
Jeg lavede dem her for et par år siden og synes de er fantastiske 🙂 https://pcoliv.dk/low-carb-fastelavnsboller/ De er mit bedste bud.
Men jeg skal i denne uge arbejde på en ny fastelavnsbolle. Så regner med at der kommer en ny udgave på bloggen i løbet af ugen 🙂
… lige et sidespring 😉
Du nævner Lidl`s proteinboller… er de okay for PCO piger?
(krydser alt hvad jeg kan for eeeeelsker de boller)
Det afhænger af hvilken kost du spiser efter. Mange diætister siger god for dem 🙂 F.eks Frk. skrump. De er de bedste på market og smager faktisk ok 😉
Det tager jeg som at jeg kan spise dem engang imellem 😉