LCHF Drømmekage
Det gik i går op for mig at denne lækre kage aldrig har været postet her på bloggen. Det er da bestemt en fejl 😉 For den er lækker, lækker, lækker 🙂
I weekenden har det bare været vejr til kage og hygge 🙂 En af de kager som jeg ofte laver er denne drømmekage. Den er godt nok et par år gammel og stammer fra bogen “børn i balance” (som du kan downloade gratis her). Men engang imellem er det rart at bage noget jeg ved der er godt 🙂
Vi lavede varm chokolade og fik kage, efter at have været ude og lege i sneen. Hvor får sne dog bare det store legebarn frem i både børn og voksne 🙂
Drømmekage
4 æg
1 dl. Sukrin+
2 spsk. Fiber Husk
1 dl. mælk
1½ dl. kokosfibre
1 dl. mandelmel fra funktionel mad
1 dl. Becel
1 tsk. vanilje
2 tsk. bagepulver
Top
100 g. smør
150 g. kokosmel
100 g. Sukrin Gold
50 g. Sukrin+
2 dl. Piskefløde
Pisk æg og sukrin til en hvid tyk masse. Tilsæt husk, kokosfibre, mandelmel, mælk, becel, vanilje og bagepulver. Rør det godt igennem. Lad dejen trække 10 minutter. Hæld dejen i et ovnfast fad og bag kagen ca. 20 minutter ved 180 grader. Kagen skal kun lige være gennembagt.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt fløde, kokosmel, sukrin gold og sukrin. Kog det et par minutter til fløden er kogt lidt ind. Hæld det over kagen og sæt den tilbage i den varme ovn i ca. 10 minutter.
Hej
Kan man erstatte sukrin+ med noget andet? 🙂 Har sukrin, sukrin melis og sukrin gold.
Hej Josefine
Du kan erstatte sukrin+ med dobbelt så meget sukrin. Sukrin+ søder dobbelt så meget som de andre typer du har. Det har også en lidt anden smag, men du kan fint erstatte 🙂
Har du en idé om hvor mange kcal der er pr 100 g? Eller for hele kagen? ☺
Nej, det har jeg desværre ikke. Prøv at taste opskriften ind i f.eks madlog 🙂