LCHF – Jordbærmousse
Vi bliver i det søde køkken fra i går:-) Da min mand jo havde fødselsdag, kokkereret jeg en lækker middag med tre retter. I får retterne i løbet af næste uge, men jeg ville lige starte her med desserten. For den var meget lækker. Mine børn storguffede og nød det virkelig:-) Men også vi andre fik spiste vores portion uden problemer;-)
Moussen var lækker, luftig og fyldt med smag. Det er bestemt ikke sidste gang at den bliver lavet herhjemme:-)
Denne mousse hedder godt nok LCHF, men kan jo også spises af jer der spiser efter PCO i balance. I skal nok bare tænke lidt på kalorierne;-) Måske kan piskefløden erstattes af Milda, men det har jeg ikke afprøvet.
LCHF – Jordbærmousse
500 g. jordbær
1/2 l. piskefløde
1 dl. Suvida el. 1/2 dl. Sukrin+
5 blade husblas
1/2 vaniljestang
Kog jordbærrene sammen med suvida. Tag vaniljekornene ud af vaniljestangen og gem dem. Kom vaniljestange ned i gryden til jordbærrene og lad den koge med. Når jordbærrene er helt kogt, tages vaniljestange op og bærrene blendes med en stavblender. Læg husblas i blød i koldt vand. Når det er blødt op, vrides det let og kommes i den varme jordbærmasse. Rør massen godt og lad den køle af (ikke helt). Pisk flødeskum. Rør lidt fløde skum i jordbærmassen af gangen. Portionsanret moussen eller hæld det i en stor skål. Stilles i køleskabet i 10-12 timer. Det er lang tid om at blive stift.
Nam det ser lækkert ud for en jordbær elsker som mig 🙂 det skal prøves her i weekenden