Spørgsmål til Diætisten – Må vi spise sojapasta?
En læser stiller spørgsmål om det nye sojapasta fra A la ECO som man kan købe i butikkerne.
Hej Trine
Jeg er faldet over noget nyt pasta som jeg vil høre hvad du mener om. Jeg synes det smager godt og tænker at det måske kan bruges af os PCOpiger. Jeg har købt det i Irma https://irma.dk/kolo…e-7340084841131
Hvad siger du til det? og hvis det er ok, hvor meget mener du man kan spise i et kombineret måltid
Hilsen
Annika
Hej Annika
Tak for dit spørgsmål.
Det er et nyt og spændende produkt du har fundet.
Hvis jeg ser bort fra at det koster det dobbelte af alm. frisk fuldkornsfettucine er det bestemt et godt valg.
Der er flere kostfibre i end i alm. fuldkornspasta (20,2g pr. 100g vs. 9,6g)
Derudover er der langt færre kulhydrater i (17,1g vs. 63,7g) og meget mere protein pr. 100g (44,8g vs. 13,1g)
Altså en meget bedre nærringsstoffordeling – uanset om du har PCOS eller ej.
Smagen kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke har smagt det endnu – men det kan ikke vare længe
Fortsat god påske.
Trine Klindt
Trine Klindt er kliniske diætist og arbejder hos Diætisthuset. Har du et spørgsmål til hende her i brevkassen, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.dk
hvor meget må man så spise af det. det er noget ed at man til et normalt måltid må spise ca 30-40g ( ukogt vægt) fuldkorns pasta.. hvor meget sojapasta må man spise.. og er det nogt med at man ogsp kan få sojanudler? og er de også sundere?