Marengs og rabarberkage.
På min kære mands fødselsdag i onsdags, bagte jeg denne skønne kage. Den består af dejlig blød og luftig kage, et lag rababer og tilsidst dejlig sprød marengs. Guf den var god. Kagen blev nydt på terrassen i dejligt vejr. Min datter havde plukket blomster til sin far. Det var selvfølgelig de blomster der nu var i haven (hmmm, måske en hentydning). Det var fint og meget hyggeligt:-)
Rabarbergrøden kan iøvrigt fint bruges som almindelig rabarbergrød:-) Du kan også erstatte lidt af rabarberne med andet frugt, som f.eks jordbær. Så skal du dog holde lidt igen med sukrinen. Kagen har jeg ofte lavet uden rabarber. Så lægger jeg ganske enkelt 2 æbler skåret i tynde både oven på kagen og hælder marengs over. Det smager super godt og er en noget nemmere løsning (ihvertefald hurtigere). Men denne dag skulle kagen smage af sommer og sol:-) Det skal lige nævnes at kagen er meget stor og mætter rigtig meget.
Marengs og rabarberkage
Kage
4 Æg
3 spsk. Sukrin+ eller andet sødemiddel
200 g. Mandelmel
100 g. Kamutmel
1 dl. Mælk
100 g. Smør
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanilje
Rabarber
600 g. Rabarber
3 dl. Sukrin+ eller andet sødestof
1 dl. Vand
1 tsk. Vanilje
2 tsk. Agar Agar
evt. 3 tsk Nonoxal
Marengs
3 æggehvider
75 g. Sukrin+ eller andet sødestof
Skær rabarberne i små tynde skiver. Tilsæt sukrinen. Da rabarber er meget forskellige er det vigtigt at smage til. Jeg har nok fået fat i nogle af de rigtig sure;-) Måske skal der mere eller mindre sukrin i. Tilsæt vand og nonoxal. Efter et par minutter tager man ca. en dl. væske fra og lader det køle af mens grøden småkoger videre. Lad det småkoge i ca. 15. Bland agar agar i den nu kolde væske (som du tog fra tidligere). Rør det godt rundt og tilsæt det i gryden. Kog grøden yderligere et par minutter (agar agar gør grøden tyk når det bliver helt koldt.. Jeg brugte stavblenderen til at lave mos. Men det behøver man ikke. Det kan min børn bare bedst lide. Lad grøden køle helt af.
Tag to rørerskåle frem. Put 4 æggeblommer i den ene og de 4 æggehvider i den anden. Pisk æggehviderne helt stive (og gem dem til sidst). Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukrin. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt. Til sidst vendes de pisket æggehvider forsigtigt i dejen. Hæld dejen i et smurt fad. Fordel rabarberne over.
Pisk de tre æggehviderne helt stive. Tilsæt halvdelen af sukrinen og pisk godt igen. Vend forsigtigt resten af sukrinen i. Hæld /fordel æggehviderne over kagen. Kagen bages i en 150 grader varm ovn i 30-40 minutter. Afkøl kagen.
Hvor ser den lækker ud, margens er bare altid et plus! Ha en dejlig weekend!
Hvor ser den bare LÆKKER ud!! Skal laves snarest…
Hvad er agar agar og nonoxal – og hvor købes det henne?
Hvor meget almindelig sukrin skal man bruge (har lige købt en ny pose som skal bruges..)
Agar Agar er et vegetabilsk geleringsmiddel (istendenfor husblads) http://www.helsekosten.dk/agar_agar_pulver-p-25259.html
Nonoxal kan du får i næsten alle supermarkeder. Det bruges til at neutralisere oxalsyre i rabarbar saft.
Ang. sukrin, så skal du bruge dobbelt så meget, end den sukrin+ jeg har brugt i opskriften. Husk at smage rababergrøden til, for min rabarber var som sagt MEGET sure.
Mums! Den ser god ud 🙂
Kh
Lækker kage!
Jeg er kommet lidt i tvivl mht kamutmel.. Jeg har lige købt bogen “Spis dig i balance”, som indeholder opskrifter på masser af lækkert bagværk, men ingen af opskrifterne indeholder kamutmel, som kunne have gjort bollerne luftige.. Er det stadig ok at bruge kamutmel og i hvilke mængder..? (er helt ny i pco kost!)
Hej Kristina
Du kan læse her hvad Frk. Skrump anbefaler ang. kamutmel http://adoptionsverden.dk/pconet/index.php?/topic/561-om-bygmel-og-kamutmel-fra-frk-skrump/page__hl__kamutmel__fromsearch__1 Jeg ved jeg ikke overholder der bageanvisninger ofte, men synes nu alligevel at mine kager, brød og boller er bedre end købe produkterne eller at ende hos bageren;-)
Kom også lige til at tænke på at du kan have godt glæde af det her link http://www.adoptionsverden.dk/pconet/4.pdf
Tak, nu forstår jeg det bedre 🙂
Jeg har nu prøvet at lave kagen to gange, og den smager virkelig godt, men jeg kan ikke få marengsen sprød. Nogen idé om, hvordan det kan være?
Hilsen Cecilie
Cecilie, er den heller ikke sprød når du tager den ud af ovnen?? Det lyder mærkeligt. Her er den dejlig sprød, men hvis jeg f.eks lægger film over og gemmer den til næste dag, så er den helt blød.
Andre der har problemer med at den ikke bliver sprød?
Nej, overhovedet ikke. Skal dog nævnes, at jeg har brugt xylitol. Bor i England, og har ikke kunnet finde sukrin.
Jeg har netop bagt denne kage i weekenden – mums den er god – tror dog at jeg næste gang vil gøre som ved “bedstefars skæg” – bage bunden ca 20 min og så derefter hælde rabarber og endelig marengs på – og så bage den endnu 20 min, eller til marengsen er gylden – min kage blev nemlig en anelse klæg i midten. Men super lækker kage :o)
Det var et godt tip. Tak for det:-)