Meretes snickerskage – Af Merete Grove Poulsen
Uhm, denne kage må jeg altså prøve. Det lyder så lækker:-) Det må blive et projekt til næste weekend:-) Den der karamel – guf. Tak for opskriften, Merete:-)
Meretes snickerskage – pco style :O)
Af Merete Grove Poulsen
Snickerskage:
Først laves bunden – den køles lidt af og der prikkes en masse huller i den til karamellen . Dernæst karamel – koges og hældes over bunden. Bunden køles helt af. Sidst hældes den smeltede chokolade over den afkølede karamelbund…
Bund:
200 gram hasselnøddemel/andet nøddemel
180 gram bagesød/perfect fit
40 gram rugmel
1 tsk. bagepulver
1,5 tsk. vanilje pulver
4 stk. æg
1 dl rapsolie
160 gram saltede peanuts
(måske flere/mindre – alt efter formens størrelse og hvor vild man er med peanuts )
Karamel:
2 dl vand
1 dl sukrin gold
1 tsk. vaniljepulver
40 gram smør
2 dl fløde
180 gram bageSød/Perfect fit
Chokoladeovertræk:
200 gram mørk chokolade 70-80%
0,5 dl fløde
evt. lidt sødemiddel, hvis man synes den mørke chokolade er for stærk.
BUND:
Bland hasselnøddemel,bagesød, rugmel, bagepulver og vaniljepulver i en skål.
Pisk æg og olie sammen i en anden skål.
Bland herefter de to skåle sammen.
Dejen hældes i en springform eller en 25*30 bageform foret med bagepapir.
Drys peanuts over dejen – tryk evt. nogle godt ned i dejen.
Bages ved 180 grader varmluft i ca 20 min – alt efter størrelsen på formen.
Imens bunden bager og køler af laves karamellen…
KARAMEL:
Vand, sukrin gold, vaniljepulver og smør blandes i en gryde. Kog blandingen i 5-6 minutter – rør godt undervejs.
Fløden tilsættes – skru ned for blusset og lad karamellen småkoge i ca. 2 minutter.
Herefter tilsættes bagesød lidt efter lidt imens der røres i blandingen. Bagesød skal røres helt ud, så der ikke kommer klumper. Lad blandingen småkogen indtil den får en mørk og sej konsistens.
Karamellen tages af blusset – prik en masse huller i bunden med en gaffel/kniv og hæld karamellen over bunden.
Lad bunden køle helt af inden chokoladen hældes over. (utålmodig som jeg er, kom bunden en kort tur i fryseren… )
CHOKOLADEOVERTRÆK:
Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden tilsættes og der røres godt. Tilsæt evt. lidt sødemiddel hvis chokoladen skal være sødere.
Chokoladeblandingen hældes over den afkølede bund.
Voila – et styks færdig snickerskage. Kan med fordel sættes i køleskabet, så bliver den skøøøn.
Tanker efter første testbagning…
Peanuts, karamel og chokoladeovertræk kan skrues op efter humør, sød tand og lyst. Måske der kan tilsættes lidt peanutbutter til bunden så den får ekstra smag af peanuts…