Nøddeknækbrød – duftende brød
Dette knækbrød er fuldkomment umuligt for mig at undværer. Det giver mig en fornemmelse af brød og gør at jeg lige kan snuppe en ostemad eller andet. De er også nemme at have med i tasken, hvis jeg bliver lidt små sulten. De er meget nemme at lave og smager bare……..Guf!
Nøddeknækbrød
(ca. 20 stk.)
150 g. blandet nødder (jeg bruger gerne hasselnødder og mandler)
150 g. blandet frø (jeg bruger sesam og hørfrø)
1 æg
2 spsk. Vand
1 tsk. Salt (uden top)
Stil ovnen på 180 grader. Blend nødder og kerner i en blender og put det i en skål. Tilsæt æg, vand og salt og ælt det sammen med hånden. Rul det ud mellem to lag bagepapir til de er ca. 2-3 mm tykke (hæver ikke). Tag det øverste lag bagepapir af og skær dejen i passende stykker (firkantet, aflange eller anden ønsket form). Læg dem forsigtigt på et stykke bagepapir og pensl dem evt. med lidt vand og pynt med birkes, anisfrø, salt eller hvad man har lyst til.
Bages i ovnen i ca, 10 minutter. Hold øje med dem, da de hurtigt tager farve. Opbevar dem i en dåse, så kan de holde sig længe.
Tip
Kan også laves som Kiks:-) Udstik feks. med et glas………..
Det må jeg prøve. Mangler tit noget som jeg bare kan have liggende. Det ser let ud.
tænker at jeg vil prøve at komme kokusmel og abrikoser i så bliver det måske lidt kage/kiks agtig…
nu afprøvet, og det kan man godt! lavede halvdelen uden og halvdelen med. Kom også lidt vanilie i!
Fantastiske knækbrød! Jeg bruger dem i stedet for rugbrød med pålæg. De smager også godt med timian og rosmarin i 🙂
Har lige prøvet at lave dem. Så har endnnu ikke nået og smage dem.
Synes jeg havde lidt problemer med at dejen ville hænge ordentlig sammen. Den smulderede meget. Tror i det kunne hjælpe med 1 ekstra æg?
Det er jo ikke sådan en rigtig dej, men det kan godt lykkes:-) Du kan sagtens putte ekstra æg i, men om de så bliver sprøde osv – ja det ved jeg ikke:-) Du må næsten prøve.