LCHF Ostechips

Uhmmmmmmmmmm, hvorfor har jeg ikke tænkt på det her noget før? Det er så nemt og lige til. Nå, engang imellem kan man ikke se skoven for bare af træer;-) Jeg elsker chips. Alle former for dem, bare de er salte og sprøde. Og  jeg må indrømme at det faktisk ofte er med chips jeg falder i. Der er min rygrad bare ikke stærk nok. Jeg har selvfølgelig prøvet at lave chips af alt ting, men der er bare ikke noget der er blevet rigtig godt. Før nu;-)

Jeg er fyldstændig vanvittig “in love” med de her ostepops/osterejer. Kan ikke helt blive enig om  hvad de skal hedde. Men en ting er sikkert. De smager skøøønt. Og se lige opskriften – det er så nemt:-) De er sprøde, luftige, knasende og minder om ostepops. Du kan prøve med andre former for ost, her i huset synes vi at de bliver super gode med den jeg har valgt:-)

Læs i morgen om en anden meget lækker version af disse chips:-)

 

 

Ostechips

3 æggehvider (past.)
2 dl. revet parmesanost. (Jeg har brugt Zanetti fra Netto).
Evt. salt (alt efter dit oste valg)

Pisk æggehviderne helt stive. Vend forsigtigt osten i. Put det massen op i en frysepose (eller sprøjtepose). Læg bagepapir på en bageplade. Klip et lille hul i fryseposen og sprøjt aflange “pølser” ud på bagepapiret. Ca. 3 cm. lange. Bag chipsene i ovnen ved 150 grader (almindelig ovn) i ca. 20 minutter. De skal være let gyldne.

Afkøl chipsene og  løft dem forsigtigt af bagepapiret. Du kan evt. smøre bagepapiret med lidt olie inden du sprøjter chipsene ud, men jeg synes ikke at det er nødvendigt.

Sprøjt chipsene ud i nogenlunde samme størrelse, så det bliver lige hurtige færdige.

 


.
.

10 thoughts on “LCHF Ostechips

  1. Uhhhh dem må jeg prøve!! 🙂
    Er det mon muligt at opbevare dem i en lufttæt beholder???
    Altså hvis der er flere tilbage. 😉

    1. Det fik jeg slet ikke prøvet, da det blev spist lynhurtigt;-) Men mon ikke? Det tror jeg faktisk godt.

  2. Jeg har regnet den ud ved 2 bægre past. hvider og 100 g. parmesan ;o)
    460 kcal.

    41% Protein
    40% Fedt u/mufa
    15% Mufa
    4% Kulhydrat

    Protein, total 46.2 g
    Fedt, total 28.6 g
    mættede fedtsyrer 18.5 g
    monoumætt. fedtsyrer 7.7 g
    polyumætt. fedtsyrer 0.8 g
    Kulhydrat, total 5.0 g

  3. Nu har jeg lavet dem for første gang og uhmmmm hvor er de bare gode.
    En mindre del af portionen forsøgte jeg mig med at putte chilliflager i og det kan også varmt anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *