PCO i balance: Hel ørred med dampede grøntsager og persillesmør. Fra Frk. Skrump
Det er vigtigt at spise masser af fisk, når man har PCO – specielt de fede fisk er gode, fordi de indeholder Omega-3 fedtsyrer. Alle fisk indeholder gode proteiner. Ørred er en halvfed fisk og smager skønt på grill eller i ovnen.
Her får I en supernem måde, hvorpå man kan tilberede en hel fisk.
PCO i balance: Hel ørred med dampede grøntsager og persillesmør
Til 4 personer (400 kcal pr. person)
Ingredienser:
1 hel Ørred (ca. 1kg)
1 økocitron
Lidt olivenolie
Friske krydderurter, fx dild og persille
Salt
Tilbehør:
Persillesmør: 50 g smør, 1 håndfuld friskhakket persiller og 1 fed presset hvidløg
Dampede grøntsager, fx asparges, bolmkål og broccoli
Fremgangsmåde:
Rens fisken.
Kom citronskiver og friskhakkede krydderurter i bugen.
Gnid fisken ind i salt og olivenolie.
Kom fisken på en ovnrist, som du har smurt med lidt olivenolie.
Bag fisken ved 180 grader varmluftovn i ca. 30 minutter.
– Af Ida Lysdahl Fahrenholtz, www.netslank.dk©