Rabarbertærte med marcipan – af Rikke Andersen.
Vi starte lækkert ud her efter Pinse:) Tak til Rikke for den fristende opskrift:) Hvis du ikke ønsker at spise (den meget lille mængde) kartoffelmel der er i opskriften, så tror jeg ikke der sker noget ved at undlade den:)
Jeg har en super god opskrift på rabarber tærte, som er meget populær. Vi stod og skulle til nogle venner her i fredags, og der skulle jeg lave denne. Så jeg lavet en til dem, og fik lavet en til mig så den blev pco venlig. Jeg har valgt at stadig lade kartoffelmel indgå, da der skal så lidt i:-)
Rabarber tærte – af Rikke Andersen 500 g rabarber gerne de tynde og fine Smuldredej Rabarberne skæres ud i ca 1 cm. Lægges ned i et smurt fad. Citron, surkin, vanilje og kartoffelmel blandes og drysses over. Sommer hilsner Rikke Andersen
6 personer
1/2 spsk. kartoffelmel
reven skal af en økonomisk citron
Ca 50 g. Surkin
1 vanilje stang
100 g smuttet hakket mandler
60 gram kamut mel eller hvid hvede
1/2 dl profiber
75 gram groft revet sukkerfri marcipan
100 g flydende smør eller blødt smør
Bland alle ingredienserne til smuldredejen og arbejd smørret ind med hænderne. Herefter smuldret dejen over Rabarberne.
Bages på 200 grader i alm. Ovn i ca 25 til 30 min.
Serveres lun med enten is, flødeskum eller græsk yoghurt.