Remoulade – sukkerfri
Det er mig en gåde at man ikke kan købe en sukkerfri remoulade. De få gange spiser remoulade laver jeg det selv. Det smager også bedre, men hvor ville det være dejligt at kunne vælge at købe det færdigt engang imellem 😉
Remoulade kan laves på 1000 måder. Jeg har forsøgt mange ting og som regel smager det godt. Men denne udgave er den der minder mest om det man får på tube. Og det vil sige at mine børn også vil spise det 😉 Hvis det kun er til mig, så kan jeg faktisk bedst lide at grøntsagerne er lidt grovere 🙂 Men det kan man vælge helt som man vil. Jeg ved at grøntsagerne ikke er lavet helt korrekt. Man skal jo lave en chutney, men jeg har fundet ud af at dette her kan gøre det (og det er meget nemmere).
Hvis du leder efter en hurtig udgave, så kan du købe sukkerfri drueagurker (ja, det kan fås), og hakke fint. Og kun bruge det som grøntsager. Det kan gå, men jeg kan nu godt lide lidt andre grøntsager også.
Det bedste ved denne udgave er, at du med tryghed kan give den til dine børn, for den er helt fri for E-numre 😉 Mine børn spiser ekstra af den, når de får lov til at være med til at lave den 🙂
Remoulade – sukkerfri
Grøntsager
2 dl. vand
2 spsk. eddike
4 spsk. sukrin
200 g. grøntsager – fint hakket. (jeg bruger agurk, blomkål og gulerødder)
2 spsk. pasteuriseret æggeblommer
2-3 dl. rapsolie (jeg bruger gerne rapsolie, men det er efter smag)
1 tsk. eddike
1 spsk. sukrin
salt og peber
1/2 spsk. gurkemeje
1/2 spsk. karry
1/2 tsk. sennep
Bring vand, eddike og sukker i kog. Kom de meget fint hakket grøntsager i. Tag det af varmen når det det koger igen og lad det stå i vandet i et par minutter. Hæld det i en sigte.
Kom æggeblommerne (husk de skal være pasteuriseret) i en skål. Tilsæt salt,sukrin og eddike. Pisk det godt hvidt med elpiskeren. Tilsæt så olien lidt efter lidt. Kun få dråber af gangen, så det ikke skiller. Pisk til den ønsket konsistens. Smag til med krydderierne. Du kan også smage til med sukrin og eddike, hvis du ikke synes balancen passer dig 🙂 Vend forsigtigt de kogte afdryppet grøntsager i. Stil i køleskab et par timer, inden servering. Opbevares i køleskab.