Ribeye med ærtepuré og bacon ringe
De her gode lækre bøffer kan være endnu et bud på en god og lækker nytårsmiddag 🙂 En god bøf går man aldrig forkert i byen med 🙂 Her er de gode bøffer i selskab med baconringe og det klæder bøfferne rigtig godt 😉 Tilbehøret er let og smagfuldt.
Med lidt tilberedning på forhånd kan man nemt lave retten færdigt når man har gæster. Ærtemosen og baconringene kan nemlig laves på forhånd.
Jeg har købt nogle rigtig lækre bøffer, som er fulde af smag og de er en rigtig god oplevelse. Jeg har købt
John Stone Ribeye fra Jelling Naturkød. Jeg er blevet fuldstændig vild med det John Stone kød. Man kan virkelig smage at det er krogmodnet og at der er kælet for det. Det er virkelig kvalitet 🙂
Denne ærtepuré giver nok lidt diskussion i forhold til PCOkosten. Men inden I skriver, så husk på at de er det eneste kulhydrat i retten og at det er i et kombineret måltid – og så er det jo nytårsaften 😉 Se evt. også her på side 4, hvad Frk. skrump siger om ærter.
Ribeye med ærtepuré og bacon ringe
– 2 personer
2 stk. ribeye – jeg brugte de lækre John Stone Ribeye fra Jelling Naturkød
smør til at stege i
salt og peber
1 stængel rosmarin
2 fed hvidløg
Ærtepuré
100 g. frosne ærter
2 fed hvidløg
25 g. smør
salt og peber
3 dl. vand
lidt citron
Baconringe
1 stort løg
8 skiver bacon
Salat
1 bundt asparges
1 granatæble
100 g. rucola
Skær løget i ca. 1 cm tykke ringe. Skil ringene 2 og 2. Tag de 4 største ringe og sno 2 stykker bacon om hver (se billede). Læg bacon ringene på en bradebande beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 220 grader. De skal have ca. 20 minutter, men hold øje med dem. De er færdige når de er gyldne og sprøde (de kan også med fordel tilberedes på grillen).
Smelt smør og kom rosmarin og hvidløg på panden. Lad det stege lidt før bøfferne lægges på. Bøfferne steges ca. 4 minutter på hver side (alt efter størrelse og hvordan du kan lide din bøf). Læg dem på et fad og lad dem hvile 15 minutter inden du serverer dem.
Kog ærterne i vandet, sammen med hvidløgene i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra (husk at gemme det). Kom ærterne i en blender, sammen med smør og et par dråber citron. Blend til det er helt fint. Tilsæt evt. lidt vand til du har en helt cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Rens og damp aspargesene. Tag kernerne ud af granatæblet og skyl salaten. Anret det hele. Velbekomme 🙂
Sådan laver du løgringene 🙂 Nemt og det er arbejdet værd 😉
De lækre bøffer får en tur på panden med hvidløg og rosmarin