Rugbrød uden mel – af Sonja
En læser har været sød at sende mig denne opskrift. Tak Sonja for det:-) Opskriften er på et rugbrød, der er lavet helt uden mel. Det er groft og super dejligt brød. Smager skønt med massere af skinke og æg på (og meget andet). Jeg synes også at det var hurtigt at lave og meget simpelt. Sonja har lige startet en ny forening op, som hjælper dyr i nød http://www.dankasanimals.dk/ .
Rugbrød uden mel.
-af Sonja
150 g. Mandler
150 g. Græskarkerner
100 g. Sesamfrø
100 g. Hørfrø
100 g. Solsikkefrø
1 dl. Olie
1 tsk. Salt
5 Æg.
Tænd ovnen på 160 grader. Hak mandlerne groft. Hæld dem i en skål sammen med de øvrige frø og kerner. Rør olie og salt i. Pisk æggene i, et ad gangen. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform og bag brødet i ca. 60 minutter.
.
Hold da op, hvor set der da bare super lækkert ud. Tror den opskrift skal prøves imorgen… c”,) Mums….
Det må afprøves, savner rigtig meget brød.
Jeanett. Du kan jo også afprøve solsikkebrødet. Der er bestemt muligheder for brød.
Det her har jeg lige fået igen til frokos – Guf:-)
Så er det bagt. Glæder mig til at sætte tænderne i det til frokost. Det dufter himmelsk.
Mums… Det var bare lige så godt som forventet… Og super nemt at lave…
Det er bare en god opskrift. Super nem og hurtig – så og det holder sig frisk længe!
Ihh hvor ser det bare godt ud. Sidder og venter på det er bagt færdigt. Mums
Har bagt det et par gange og det er super!!!
Har malet mandlerne til mel i blenderen og derudover tilsat husk i dejen.
Hej.
Er igang med opskriften,men bliver i tvivl om hvor mange grader brødet skal bages på og om det skal bages på varmluft…..
På forhånd tak
Lene
Hmmm…..
Jeg er vist ikke helt vågen endnu.
Har også læst den sidste linje nu.
Ser iøvrigt super lækkert ud.
Lene
FANTASTISK. Elsker det…
Kender du energifordelingen i brødet, fedt, kcal, protein osv?
jeg har regnet på brødet – og det er en fedtbæmbe – men det kan være ikke komme bag på nogen med al den olie og frø og nødder 🙂
det henvender sig vist ikke til folk der vil tabe sig .- man skal ikke spise for meget af det i hvert fald dagligt!
i et brød som overstående er der:
12% kulhydrat (172gram)
14% protein (149 gram)
74% fedt (392 gram)
61,5gram kostfibre
4663kcal
ved 15 skiver i et brød, bliver det altså til:
310kcal pr skive = 11,5g protein, 9gram kulhydrat, 26gram fedt, 4 gram fibre.
Har lige bikset det hel sammen, og det dufter jo skønt, og klister ikke ud over det hele…
Ovnen er tændt, og jeg megaglæder mig til at sætte tænderne i det – i det jeg ikke har spist brød i over en uge… er træt af hvede og tomme kalorier.
Så er dejen i ovnen – glæder mig SÅ meget til at smage det. Jeg selv er på proteinkuren, og kan derfor ikke spise alm brød :o)
Husk nu bare på at selvom dette brød er sundt og fyldt med gode sunde olier, så er det også smaskfyldt med kalorier (750 kalorier fra mandlerne alene)