Sommer kage – LCHF
Uhmmmm, så kan kage næsten ikke blive bedre:) Sommer, sol og ferie. Det er hvad denne kage smager af:) Tærtebunden er blød og lækker, moussen er smagfuld og luftig. Børn som voksne er vilde med denne kage.
Man skal forberede sig lidt, da kagen skal laves god tid i forvejen. Men kagen er ikke svær at lave og helt sikkert værd at vente på:)
Sommer kage – LCHF
Dej
100 g. blødt smør
1/2 dl. Kokosfibre
1 1/2 dl. Mandelmel
3 æggeblommer
1 dl. piskefløde
2 spsk. Suvida eller 1 spsk. Sukrin+
Jordbærmousse
500 g. jordbær
1/2 l. piskefløde
1 dl. Sukrin+
5 blade
husblas
1/2 vaniljestang
Dej
Bland alle ingredienserne sammen. Det gøres bedst med hænderne. Lad dejen stå og trække i 10 minutter. Smør en spring form og fordel dejen. Også godt op ad kanterne. Bag tærtebunden i ca. 20 minutter ved 200 grader. Den skal være gylden. Afkøl tærten.
Jordbærmousse
Kog jordbærrene sammen med Sukrin+. Tag vaniljekornene ud af vaniljestangen og gem dem. Kom vaniljestange ned i gryden til jordbærrene og lad den koge med. Når jordbærrene er helt kogt, tages vaniljestange op og bærrene blendes med en stavblender. Læg husblas i blød i koldt vand. Når det er blødt op, vrides det let og kommes i den varme jordbærmasse. Rør massen godt og lad den køle af (ikke helt). Pisk flødeskum. Rør lidt fløde skum i jordbærmassen af gangen. Moussen hældes op i tærten. Der er lidt for meget, men det kan hældes over i en skål (skal nok blive spist). Stilles i køleskabet i 10-12 timer. Det er lang tid om at blive stift.