Sprøde Blomkålsfritter
I sidste uge lovede jeg jer en opskrift på rigtige blomkålsfritter. Altså sådan nogle lækre sprøde nogle, som virkelig smager er pomfrits;) Ikke de her andre slatne der florer alle steder på nette i øjeblikket 😉 Jeg fik inspiration her.
Det er genialt at først tilberede dem i ovnen og derefter i stege dem i olie. Og jeg skulle hilse fra min kære mand, og sige, at man roligt kan lave dobbelt portion, for de smager fantastisk 😉 Lige at få en hjemmelavet bearnaise til, så er den hjemme 😉
Næste gang vil jeg dog ikke lave dem som lange stænger, men korte og brede. De knækker nemt 🙂
Blomkålsfritter
-2 personer
1 stort blomkål
2 æg
2 spsk. raps olie
2 spsk. pofiber
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. salt
1 dl revet ost
Olie til stegning (jeg brugte rapsolie)
Del blomkålen i små buketter og kog det helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle lidt af. Læg blomkålen på et rent viskestykke og snog det som en knallert. Pres så meget vand ud af blomkålen som du kan (denne metode er genial når du laver andre ting af blomkål). Hæld blomkålen i en skål. Tilsæt de andre ingredienser og blend det hele sammen (jeg brugte stavblender). Kør til det er en helt fin masse. Put massen i en sprøjtepose. Sprøjt lange stænger (eller anden form) ud på en bageplade, beklædt med bagepapir). Bag stængerne i en 180 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 minutter. De skal være gyldne, men ikke mørke 🙂 Tag dem ud og lad dem køle af.
Varm olie i en gryde. ca. 10 cm. eller mere. Når olien er varm, lægges blomkålsfritterne forsigtigt i olien. Tag lidt af gangen. Når de har fået nok (prøv dig frem), tages de op og lægges på et stykke køkkenrulle. De må ikke blive for mørke. Husk at vende dem i olien. Gentag til alle fritterne er stegt. Serveres direkte.
Ved du om man ville kunne bage dem i stedet, eller bliver det noget snask? 🙂
Du kan sagtens bare bage dem. Det har jeg gjort her https://pcoliv.dk/blomkaalsstaenger/ Men mine bliver altså ikke sprøde på den måde 😉 Men de smager stadigvæk godt 🙂
Kan man erstatte lønpulver med noget andet mere almindeligt i et køkken eller undlade det?
Hvis ikke, hvor køber man løg-pulver?
De fleste butikker har løgpulver og det er ret almindeligt i køkkenet 😉 Jeg bruger det rigtig meget. Men du kan sagtens udelade det 🙂 Det giver bare smag og ikke andet.
Hej
Opskriften her lyder rigtigt spændende, men ved du, om man kan erstatte Pofiber med loppefrøskaller (Husk), og hvor meget skal der i så fald bruges?
Jeg har faktisk ikke prøvet at erstatte Pofiber med Husk. Men man kan da forsøge. Grunden til at jeg bruger pofiber er at de er meget billigere og giver en bedre smag. Synes også at det giver en god konsistens 🙂
Hvis du forsøger så skriv endelig her hvordan det virker 🙂
Nu ved jeg det er lidt tid siden, der sidst er skrevet på indlægget. Men ville bare informere om at både løg og hvidløgs pulver kan købes tll 10 kr. I Tiger butikkerne 😊
Super – Tak for info 🙂
Hvor køber man pofiber henne?:)
Pofiber kan du købe i mange dagligvare butikker, men ellers kan du købe det her 🙂
http://lowcarbstore.dk/shop/18-alle-lavkarbo-produkter/326-pofiber-glutenfri-semperkartoffelfiber—125g/
Kan man fryse dem ned så man har nogen ekstra liggende? jeg er ved at fylde fryseren til efter jeg har født og vil meget gerne have noget pco venligt mad ligene der er ikke skal gøre så meget ved?
Knus Tine
Hej Tine
Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem, men tænker at det må kunne lade sig gøre 🙂 Men lav et forsøg. Tænker at de bare kan lunes i ovnen efter fryseturen.
Og hvor er det fornuftigt tænkt 😉
Kan man godt undvære pofiber? eller skal det i?? 🙂
Jeg har ikke prøvet, men tænker at det bliver svært at undvære. Pofiber får det det til hænge sammen og giver smag 🙂
Hvordan smager de. ER lidt træt af blomkålsmag
De smager ikke stærkt af blomkål. Da der jo er hvidløg og ost i dem. Men ellers kom lidt mere krydderier i dem 🙂