Sprøde chokolade cookies
Endelig lykkes det mig at lave en opskrift på rigtig lækre SPRØDE cookies. Det er godt nok noget jeg har kæmpet med i en del år. Men nu er de her 😉 Og så passer det jo perfekt til en dag hvor man vågner til hvidt landskab 🙂 Disse og en kop varm chokolade venter vist i eftermiddag 🙂
Hvis du er til meget søde kager så give dem lidt mere sødestof.
Sprøde chokolade cookies
1 dl peanutmel fra Funktionel mad
2 dl. mandelmel fedt reduceret fra Funktionel mad
1 tsk. vanilje
1 tsk. bagepulver
1 dl. sukrin+
2 spsk. Yacon sirup
1 æg
100 g smør (stue temperatur)
50 g. hasselnødder
40 g. mørk chokolade
Bland de tørre dele godt sammen. Tilsæt æg, blødt smør og sirup. Bland det godt sammen. Tilsæt til sidst de hakket nødder og chokolade. Rul dejen til en pølse. Hvor lang afhænger af hvor stor du ønsker kagerne 😉 Stil dejen i køleskabet et par timer. Tag dejen ud og skær den i skriver. De skal være lige tykke – ca. 3 cm. (så synes jeg de er bedst). Læg småkagerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag småkagerne ved 180 grader (almindelig ovn) i ca. 10 minutter. Pas på de ikke få for meget, da de så bliver sorte.