Sukkerfri kirsebærsauce
Skøn hjemmelavet sukkerfri kirsebærsauce. Guf, siger jeg bare 🙂 Man kan selvfølgelig købe det færdigt, men det smager så meget mere lækkert når man laver det selv 🙂 Jeg har her lavet en udgave med portvin, fordi jeg er vild med det. Det passer perfekt til kirsebær og den lækre Ris a la mande (se den skønne udgave med perlebyg).
Med en portion af min ris a la mande og denne kirsebærsauce, så føler jeg bestemt ikke at jeg går glip af noget. Tvært i mod. Det jeg laver er så fuld af smag og fylder mig med velvære 🙂 Lad bare de andre beholde deres kogte ris, der smager af ingenting – toppet med sukker. Nej, så hellere noget godt 🙂
Sukkerfri kirsebærsauce 500 g kirsebær Udsten kirsebærrene (eller køb den udstenet). Hæld portvin og sukrin i en gryde. Flæk vaniljestange på langs og læg den med i gryden. Kog sukkerlagen op og tilsæt kirsebærrene. Lad det koge ved lavt blus til du har en tyk lækker sauce. Hvis du ikke ønsker at kirsebærrene skal være udkogte, så kan du tage dem op efter 5 minutter og lægge dem i til sidst 🙂 Tip: Hvis du ikke vil bruge portvin, kan du bruge rød sukkerfri saft. Man kan også jævne sauce med lidt maizena.
1 dl. portvin (kan erstattes af rød sukkerfri saft)
1/2 dl. sukrin+
1 vaniljestang
Det lyder super lækkert 🙂
Men hvor finder du udstenede kirsebær henne?
Jeg tog stenene ud selv 😉 Synes bare at jeg har set dem udstenede engang imellem. Men kan ikke huske hvor 🙂