Thai blomkålssuppe – af Rikke Andersen
Mange tak til Rikke, der igen har været i køkkenet og har været kreativ:-) Rikke skriver at de fik denne suppe nytårsaften, men hun synes godt at den kan bruges som hovedret, da den er dejlig fyldig og mætter godt:-)
Thai blomkålssuppe –af Rikke Andersen
– 4 personer
1 blomkålshoved mellem str.
1 stor kokosmælk
1 rød peber
Ca 6 spk. Citronsaft
8 tsk. Thai red sauce fra blue dragon (det er den der kun indeholder lidt sukker)
6 spsk. Fiske fond
2 -3 dl mad fløde
Stødt koriander
Paprika
Salt og peber
Kylling eller bacon eller stegte rejer til drys oven på suppen.
Skær lidt af det yderste af blomkålen af i små bukketter, og gem det.
Resten skæres groft også stilken sammen med peberfrugten. Kommes i en gryde sammen med kokosmælk, thai sovs, fiske fond og citron, dæk derefter lige akkutat med vand. Lad det koge til blomkålen er mør. Blend suppen til en ensartet og cremet suppe. Smages til med koriander, paprika salt og peber, og måske mere thai sovs og citron, med hold lidt igen, da smagen kommer lidt bagefter. Til sidst hældes fløden ved, og står og simmer med i ca 10. Den er rigtig god hvis den får lov til at trække nogle timer inden man skal have den, så lav den gerne dagen før eller om morgen, så kommer smagen endnu mere frem.
Lige inden servering ristes de små blomkål med lidt olie og salt. På en anden pande ristes kødet i lidt olie med salt og peber og hvidløg.
Severes evt med groft brød.
God fornøjelse
Kh RIkke Andersen