Tips til din PCO-venlige jul! – Af Ida Lysdahl Fahrenholtz
Hermed nogle gode tips til hvordan du overlever julen, selvom du har PCO.
Tips til din PCO-venlige jul!
–Af Ida Lysdahl Fahrenholtz,
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne.
- Lav brunede julegrøntsager (fx squash, jordskokker og blomkål) af flydende oliemargarine og Frk. Skrump Supersød/Sukrin eller Frk. Skrump Bagesød/Perfect Fit.
- Hav hele nødder med en nøddeknækker liggende i skåle.
- Lav den varme rødkål med sukkerfri solbærsaft.
- Lav brændte mandler med Frk. Skrump Supersød eller Sukrin.
- Lav kakaomandler: Kom mandler i en frysepose, tilsæt lidt ren kakao – ryst posen.
- Lav konfekt af sukkerfri marcipan (Odense), mørk chokolade 75%, tørrede abrikoser, svesker, kokos og diverse nødder.
- Lav din egen nougat af blendede hasselnødder, hasselnøddeolie og sukkerfri smeltet mælkechokolade. Smag til med flydende sød.
- Erstat hvedemel i dit julebag med rugmel og nøddemel. Du kan lave din egen nøddemel ved at blende nødderne i en minihakker.
- Erstat sukker i dit julebag med Frk. Skrump Bagesød/Perfect Fit.
- Undgå hvidt brød og kiks til julefrokosterne. Spis en enkel skive rugbrød og spis godt med laks, sild, æg, rejer, kød og ost. Medbring/server Fiberkiks/Helseklidbrød til ostebordet.
- Undgå kartofler. Erstat dem evt. med jordskokker. Spis godt af steg og sovs.
- Lav ris a la manden på perlebyg i stedet for grødris.
- Lav den varme rødkål med sukkerfri solbærsaft eller køb den færdig på glas, sukkerfri fra Samsø.
Dejlig huskeliste, man kommer bestemt ikke til at mangle ting man kan spise. 😀
Dejligt, jeg bruger da et par stykker når vi skal lave julekonfekt på fredag 🙂
Jeg kan simpelthen ikke finde minimum fiberkiks mere nogen steder?
Jeg har tidligere købt dem i Føtex, men ved ikke om de har dem længere. Ellers prøv at spørge på PCOforum. Der er helt sikkert nogen der kan hjælpe dig der:-)
Ved de er udgået fra Bilkas sortiment, spurgte den i onsdags, så finder du dem andre steder må du MEGET gerne skrive om det herinde – også et stor savn hos mig
Den hjemmelavede nougat lyder dejlig, men hvad er blandingsforholdene?